diumenge, 19 de setembre del 2010

HAN PASSAT TAN SOLS 60 anys

Ho vull compartir amb vosaltres.
Una família, que acaba de perdre una filla a la qual li faltaven uns dies per a fer 6 anys, arriba a una nova casa en un barri allunyat del centre. Acostumats al xivarri de l'eixample, aquell carrer en el qual encara hi ha masies els crida l'atenció. No han instalat l'ascensor però per aquelles nenes de set anys pujar 8 pisos no és cap problema. Com s'ho fan els pares per a pujar amb un petit de 2 anys no els hi treu la son.
Davant de casa hi ha un camp de futbol i s'està celebrant un partit; el pare és molt afeccionat i es promet jornades felices. És un pis lluminós amb 6 finestres. Les portes de les habitacions no tenen pany i en obrir una finestra, l'habitació on eren es tanca de cop. Sortosament el pare era a la part de fora i els rescata.
Allí aquelles nenes i els seus pares i germans veuran i viuran naixements, bateigs, comunions, casaments i defuncions. Festes, estudis, rialles i plors. En la balança de la seva vida, el plat de les coses bones pesa més que el de les dolentes.
Avui, una d'aquelles nenes ha tornat al pis. En entrar, al veure'l buit de mobles i amb el sol entrant per les finestres obertes, el seu pensament a retrocedit sesenta anys i ha plorat d'enyorança.

4 comentaris:

  1. Sempre us quedaran els bons records, el dolorosos a poc a poc s'omplen de boira.

    ResponElimina
  2. Rimbaud dijo la siguiente frase al término de un bello poema en prosa: "Cela s'est passé. Je sais aujourd'hui saluer la beauté" ("Todo esto ha pasado. Hoy sé saludar a la belleza").He encontrado esta frase en el último libro que acaba de publicar Enrique Vila-Matas titulado "Perder teorías". Me ha gustado y la he recordado después de leer tu escrito. Ahora te toca aplicarla. Imagino que eres Malole, aunque no has firmado. Besos Rafel.

    ResponElimina
  3. No, soy Marisa. Malole no sabe entrar en el blog. Y al final verás que pone "publicado por marisa".
    Gracias por esa hermosa frase de Rimbaud, la aplicaré.

    ResponElimina
  4. Siento tener que decirte que lo de "publicado por marisa", al menos en mi blog no sale. Y al no firmar pensé que como ella decía "¿me estreno?" pensé que se trataba de Malole. Sorry. rafael.

    ResponElimina