dilluns, 29 d’agost del 2011

PANEM ET CIRCENSES LXX

Fa uns dies parlàvem de cementiris i jo vaig proposar visitar els de Barcelona ja que ho tenim a l'abast. Com si algú m'hagués sentit, al diari d'ahir diumenge va sortir el següent:

Propostes. RUTES. Passejades pels cementiris monumentals.
Donar a conèixer i acostar aquests recintes als ciutadans és l'objectiu de la Ruta dels cementiris, una iniciativa de Cementiris de Barcelona que promou, a través de visites guiades gratuïtes els diumenges, descobrir el paisatge funerari de la capital catalana. Són dos els cementiris que es visiten: el del Poblenou, d'estil neoclàssic i dissenyat per l'italià Antoni Ginesi a principis dels XIX, i el de Montjuïc, modernista i dissenyat per Leandre Albareda a finals del mateix segle.
Són diverses les rutes que el públic pot fer en aquest lloc. la històrica, l'artística i la combinada. Les dues passejades s'emmarquen dins la Ruta Europea de Cementiris, a la qual s'han adherit, de moment, 53 cementiris de 39 ciutats, como el de Pere Lachaise (París) i West Norwood (Londres). Oi que a alguns dels meus amics i amigues els hi sona d'haver visitat el Pere Lachaise?

Per a quan la sortida? Ah! i al març i a l'octubre se celebra una ruta nocturna, ambientada amb espelmes, música clàssica en directe i guies disfressats d'època. També nosaltres podriem anar disfressats, no us sembla? que ja tenim experiència!

2 comentaris:

  1. Conec gent que ha fet la ruta nocturna del Poble nou, ho trobaren interesant con a art neoclàssic,ara les disfresses... sona a carnaval o aquerrale, millor a casa el Marçal, que és més divertit.

    ResponElimina
  2. Totalment d'acord amb la Maria Teresa. Suposo que ho deies de broma, oi Marisa?

    ResponElimina