dissabte, 27 d’agost del 2011

L'ARPA I LES SEVES VIBRACIONS 135

frontera Croàcia - Montenegro

Croàcia 13

MONTENEGRO

Passem la frontera Croàcia- Montenegro , un espai molt reduït, per entrar al país més petit dels Balcans. Va obtenir la independència el 3 de juny de 2006. La capital és Podgorica, abans Titogrado. Us recomano entrar en el bloc de “Sorrobloc” on tobareu tota la informació política dels esdeveniments, recopilada pel nostre company Salvador. Jo sols faig un esbós i poso unes fotos del país.

A pocs km. de la frontera ens trobem davant la badia de Kotor que podeu veure en el mapa, és immensa. En el port de Perast ens embarquem fins a la illa de la Roca, l’única artificial, que té un interessant monestir ple de pintures i objectes d’art.


Desprès anem cap a Kotor, ciutat emmurallada, on visitem la catedral, dedicada a ST. Trifon, i l’església ortodoxa de St. Nicolau, així com la ciutat, d’alli anem a dinar a Budva i per fer la tornada més curta, agafem un ferri fins el port de Dubrovnik, per agafar un vol fins a Barcelona.


Pope davanr de Sant Nicolau

barca que ens passeja per la badia

muralles de Kotor

La literatura de Montenegro és remunta al 1494, en que fou creada la primera impremta estatal a Cetinge, d’on va sortir el primer llibre sud-eslau que fou imprès: el OKTOIH. A més diversos Manuscrits del s.XIII estan guardats en Monestirs.

Demà tancarè el viatge amb un petit resum de geografia.

1 comentari: