dimarts, 23 d’agost del 2011

DES DEL BALANCÍ


Una altra mort, aquesta particularment significativa en el moment que estem aprenent tant sobre el tema gràcies al nostre especialista. La de Jean Tabary, un dels pilars del còmic francès. Potser el seu personatge més conegut, dibuixat durant cinquanta anys, va ser el del visir Iznogoud, creat en col.·laboració amb René Goscinny. El visir era un pervers personatge que volia ser califa en lloc del Califa (la seva mítica frase) autèntic que era bo i estimat pel seu poble. Tot i les martingales per defenestrar-lo, sempre quedava victoriós. Tabary ha estat un dels pilars del còmic francès i són molts els personatges que va crear. Però això ja ho comentarà en Rafel si ho creu convenient. Jo només us en faig la necrològica resumida.
Fa tanta calor que fins les cotorres estan histèriques i jo començo a estar arrugadíssiuma de tant remull (i suposo que també una mica histèrica). Per sort, els nens, amb això del guió s'entretenen molt.
I parlant de visirs i califes, del Gadaffi què? S'acaba o no s'acaba? I què hi pinta aquí al bloc aquesta meva preocupació? Dons sí, molt, perquè també és un tema histeritzant. Em dic perquè els temes reals no es poden escriure o dibuixar al nostre gust? No em direu que el que han fet els escriptors i dibuixants en molts moments no ha estat més efectiu i representatiu del que la gent volia que la història vertadera.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada