dilluns, 22 d’agost del 2011

L'ARPA I LES SEVES VIBRACIONS 132

CEMENTIRI DE ZAGREB.

Croàcia 10

Anant per aquests mons de Déu, he pogut visitar diversos cementiris, plens d’obres d’art. A Gènova, el Staglieno, on cada tomba és una bellesa; A Buenos Aires el de “La Recoleta” que té entre altres la tomba d’Evita, Eva Duarte de Perón, lloc de peregrinatge dels argentins; a París el Père – Lachaise ( en companyia de la Susi i el Rafel en un viatge inoblidable) i, ara a Zagreb el Mirogoj, que no té res a envejar als altres.

Ivan és el nostre guia local, un xicot jove, que podeu veure en la foto, i que sembla el guarda espatlles d’algun famós; és amable i ens explica la historia de Croàcia dels últims temps. La seva esdevé una classe d’art, de història i de política, sobretot dels darrers esdeveniments.

Segueixo la crònica del Salvador al seu bloc que podeu completar i molt!, en sorrobloc (0.4 Zagreb): Mirogof és el cementiri general de Zagreb. Les monumentals arcades,els pavellons, les cúpules de finals del s.XIX són obra del famós arquitecte Hermann Bollé. Aquests és un cementiri on hi ha enterrats molts personatges importants de la ciutat, entre ells el qui fou primer president del país desprès de la independència del país el 1991, Franjo Tudjman, que morí el 1999, i té un enorme mausoleu de marbre negre.

Es pot considerar com un dels cementiris més bonics d’Europa,alhora que és un parc magnífic i una galeria d’art a l’aire lliure.



una de les moltes galeries. Ivan el guia local de Mirogoj i companys de viatge

El gran mausuleo de marbre negre de Franjo Tudjman, el sol enlluerna la foto. He triat el tema del cementiri perquè crec que reflexen una ciutat, un poble , una manera d'entendre els que se'n van. En aquest hem trobat la història en majúscules de Croàcia.

1 comentari:

  1. Per a quan una sortida cultural al Cementiri de Barcelona que tinc entés que les organitzen bé? Entre això, les classes sobre còmics de'n Rafael i les de'n Borja, que déu n'hi do! i a més a més cadascuna de les activitats que fem pel nostre conte (jo al setembre m'incorporo a l'hospital) ens faltaràn hores!!!
    p.d. espero que t'hagis recuperar del tot.

    ResponElimina