diumenge, 28 d’agost del 2011

L'ARPA I LES SEVES VIBRACIONS 136


Croàcia 14 i últim

SOUVENIRS típics.

El record més autèntic és … una corbata! A l’època de Lluís XVI, els soldats croats portaven cintes de teixit lligades al voltant del coll. Això va seduir la cort parisenca, que va imposar a poc a poc l’ús de la corbata.

L’altre record per emportar-se son unes bossetes brodades d’un teixit molt fi, plenes de flor de lavanda, fan una olor molt agradable, les dones de molts pobles les venen davant de casa seva.

Licor de Maraskino , tipus ratafia, té els seus orígens en el Monestir Dominic de Zedar durant el s. XVI, fet amb essències de la fruita madura de cireres Marasca, originals de Dalmàcia. Molts vespres durant les xerrades el preníem sol o amb glaçons. ( En el restaurant de Budva ens van donar Travarica, que és un raki d’herbes, que serveixen abans d’un menjar que és preveu abundant).

IOGUSLAVIA finalment desprès de tots els esdeveniments quedà dividida en 6 estats. Com que m’és difícil memoritzar el 12 noms, m’he fet un llistat i el deixo en el bloc.

Eslovènia capital Liubliana

Croàcia, Zagreb

Bosnia – Herzegovina, Sarajevo

Montenegro Podgorica, abans Titogrado

Sèrbia Belgrad

Macedònia Skopje

Nosaltres hem visitat Croàcia, Bòsnia-Herzegovina i Montenegro.
Avui tanco el viatge de 10 dies que ens ha deixat un bon record

3 comentaris:

  1. I a nosaltres. Gràcies per compartir-ho.

    ResponElimina
  2. Oh, llàstima que s'hagi acabat.

    ResponElimina
  3. Avui m'he dedicat a llegir les teves cròniques. Molt interessants i emotives. I les fotos, fantàstiques! Gràcies, Maria Teresa

    ResponElimina