dijous, 3 de desembre del 2009

LA TRESCA I LA VERDESCA-28


MATÍ D'ART

Plena de la llum i les bones vibracions de la pintura de Kupka a la Fundació Miró, baixo xino, xano cap a Cosmocaixa. És un d'aquells matins que jo en dic "faig la muntanya", o sigui repasso les exposicions que em queden per veure en aquest sector. La tardor, en tot el seu esplendor gens melancòlic. Sí, hi ha una catifa de fulles seques però són precioses superposicions de marrons càlids i formes de vida entrellaçades. Encara hi ha flors i m'entretinc contemplant la feina laboriosa d'unes vespes que preparen el dinar. Montjuïc, silenciós i pacífic sembla el d'abans. Ei, amic Sant Jordi, encara no has trobat el drac? De cop uns nuvolets no gaire grossos amaguen el sol i avisen que la tarda està per començar. Ha canviat la llum. Entro a Cosmocaixa i penso que ja que hi sóc, veuré les fotos de Fotopress 09. I allí em quedo. Fotuda i desarmada d'impotència i horror. Totes les violències en la seva expressió més esplèndida i evident. No us les explico perquè són de malsòn. Meravelloses fotos que ens mostren en quin món vivim (alguns més que altres). M'he de seure a escriure una estoneta per intentar posar la marxa de la normalitat, de nou, i entrar a Cosmètica dogmática, l'exposiciço de fons del museu triats i muntats per Gordillo que és al que venia. Sort que de tot hi ha a la vinya del Senyor. Magnífica tria i autors no per coneguts menys interesants. Són altres visisons, no gaire allunyades de les meves. Estic una mica millor però segueixo tenint un pes a l'estómac i un gust amarg em ve de tant en tant.És la vida, que voleu? Una altra expo sobre Cambodja m'ofereix d'entrar . Començo però és el mateix altra vegada : un poble pobre i oprimit, vides sense esperança. Uf!

  • Muses de la impremta. La dona a les arts del llibre (segles XVI al XIX). Una cinquantena de joies bibliogràfiques, impreses per dones. Al Museu Diocesà, a la Pia Almoina.
  • La Imelda Marco es registra com a candidata al Parlament de Filipines. N'hi ha que mai no n'aprenen.
  • El Rei va rebre ahir un premi FAES de la Llibertat. El trofeu (o com se digui) és un garbuig metàlic, com quan se't desmanega un rotlle de filferro: No sabia ni per on agafar-lo. La foto, amb L'Aznar al costat és un poema.
  • Ja m'ho vaig tèmer això de la il·luminació nadalenca. Sí, sí, molta llum però una horterada majúscula. El galet gegant em recorda que he de fer la llista del super per Nadal que després és un horror d'aglomeració.
  • Neix leqtor.com el portal web dels qui vulguin descobrir una nova forma de llegir. A per ell! Clica aquí
  • Es publica El Gatopardo, complert, tal com el volia Lampedusa. En català i en castellà. Bé.
  • El llibre digital. Debat a l'Ateneu a le 19'30h
  • Jazz Club Jubilee. A l'Inst. d'Est.Nord-americans a les 19'30 (quina hora més rara per sentir jazz )
  • Al Círculo de lectores, Consell de Cent 323, Una exposició d'il"lustracions per a Salomé i altres llibres.
  • ReVox, noves experiències en la poesia sonora. Sala Conservas, Sant Pau 58 (20 h)
  • 3 segles de música. Scipione Sangiovanni interpreta Scarlatti i Händel. Conservatori Municipal de Música, Bruc 112 a les 20h. Gratuït.


1 comentari:

  1. Has contado tu visita a CosmoCaixa en Montjuich. Supongo que te referías a CaixaForum. No creo que fueses a pie hasta la Ronda de Dalt. Sorry.

    ResponElimina