dimarts, 15 de desembre del 2009

Torró de gema i un sense sucre

Us agrada el torró de gema? Tovet i cremat, mmmm. Animeu-vos que és molt fàcil. L'heu de fer tres dies abans de Nadal (si voleu que sigui el summum, dels summums) i cremar-lo el mateix dia.

300 g d'ametlla en pols/6 rovells d'ou/ la raspadura d'una llimona/un polsim de canyella.

Barreja "intimament"5 rovells, el sucre, la raspadura i una micona de canyella. Un cop ben pastat posa-ho al foc i escalfa-ho lentament. Retira i aboca-hi l'ametlla. Torna a la "intimitat"i quan tot sigui ú (no em direu que la cuina no és afrodisíaca per se) posa-ho de nou al foc uns deu minutets. Aboca-ho en un motlle rectangular (per exemple el dels glaçons folrat de paper sulfuritzat). Tapa amb paper d'alumini i posa-hi un pes per compactar-ho. Deixa-ho dos dies.
El dia de Nadal, barreja 1 rovell amb una mica de sucre i amb això cobreix la superfície del torró. Crema-ho amb la pala ben roent o amb un soplet o cremador. A més a més l'olor del sucre cremat perfumarà tota la casa encara que obriu totes les finestres i engegueu l'extractor. Olor de festa, total.
Us asseguro que aquest torró és un bon estímul per la intimitat.

I ara, un sense sucre, ni cuina, pel Rafel.

250 g d'ametlles crues (en pols)- 250 de dàtils- 150 de coco ratllat- un polsim de canyella- 1 taronja.
Batre les ametlles, els dàtils (pelats) , el coco i un pessic de canyella i afegir suc de taronja fins a aconseguir una massa moldejable i consistent per poder-ne fer boles amb les mans (com si fossin trufes). Posar en una plateta i espolvorejar amb canyella.

En dies successius us explicaré alguna recepta per fer amb les sobres de turró de qualsevol mena.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada