dimarts, 14 de desembre del 2010

L'ARPA I LES SEVES VIBRACIONS 73

JORDÀNIA VIII

PETRA

Veure, trepitjar i admirar Petra és sens dubte el desig de tots els viatgers que s’hi apropen. Tots els viatges a Jordània l’inclouen en el seu itinerari. En el llenguatge actual diríem que és la perla.

La Mª Dolors ja hi ha estat i ,els demès heu vist moltes vegades en revistes les seves belleses. La meva intenció avui és comentar-vos les fotografies que vaig fer; com que són moltes m’ha sigut difícil triar i he optar per una petita cronologia.

La primera inicia el camí del tres quilòmetres i mig, sempre avall que cal fer pel Siq (nom que donen a Jordània al camí estret entre muntanyes), per una impressionant gorja estreta i fonda de gran bellesa natural,amb penya-segats de 80 metres d’alçada, on es van veient formacions geològiques estranyes, roques de colors, petits canalets d’aigua, i figures de divinitats dibuixades a les parets de des de fa mils d’anys.

Cada guia té un sistema per fer viure la visió del final de la gorja, el nostre Mohammad va optar per fer-nos tancar els ulls uns metres abans d’arribar, mentre ens agafava la ma per guiar-nos. Ja davant del final del Siq, ens va dir: ”podeu obrir-los” i de sobta em vaig trobar davant la meravella d’Al-Khazneh, que ells anomenen el Tresor, perquè la llegenda deia que a dins i havia quelcom valuós , cosa no veritable, ja que per més que han buscat mai s’ha trobat . Va ser excavat el segle I a,C. com a tomba d’un important rei nabateu, té 30 metres d’amplada per 43 d’alt. L’originalitat arquitectònica és que va ser construït de dalt a baix i la seva perfecció encara avui fascina. Les meves vibracions del moment em van fer caure dues llàgrimes, sort que les ulleres de sol no les van deixar veure pels altres, que estaven bocabadats vivint la seva pròpia experiència.

L’última fotografia , agafa el millor moment del sol.

Demà escriure l’últim reportatge d’aquest viatge, parlant de la pujada al Mont Nebo, el segon desig que em va portar a Jordània.

1 comentari:

  1. Insisteixo: Aquest viatge es mereix un llibre il.lustrat amb les magnífiques fotografies que ens has mostrat. Tenim ganes de veure la resta de fotos. La teva sensibilitat natural ens les has sabut trasmetre. L'enhorabona!

    ResponElimina