dimecres, 22 de desembre del 2010

TARDA DE CINEMA

Ahir al vespre, la Ma.Teresa i una amiga, la Malole, en Marçal, una companya advocadessa de la Malole i jo mateixa varem assistir a la presentació del documental Infància en Risc, dirigida per la Gemma Larrégola i la Clara V. Fleck, el curs passat companya nostra del Taller d'escriptura.
Produïda per MUF Animation, On post i Televisió de Catalunya. Amb el suport del Departament d'Acció Social i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya. Perquè us en feu una idea enganxo aquí la Sinopsi:

Sinopsi

“Infància en Risc” és un documental que dóna veu al maltractament infantil. Es tracta d’una producció que manté l’anonimat de les víctimes, però que fa sortir de l’anonimat la terrible problemàtica en què es troben massa nois i noies. Ho fa a partir de l’impacte del testimoniatge sonor en primera persona. Els testimonis són joves que provenen d’una situació de maltractament recent i que es debaten entre la seva crua història i la impossibilitat d’entendre el perquè de tot plegat, el perquè els ha tocat ser víctimes d’uns actes tan inversemblants. Mentre sentim la seva veu, la pantalla ens mostra una animació evocativa, crua, suggerent... “Infància en Risc” aborda la negligència aguda, l’abús sexual i el maltractament físic. L’anàlisi i posada en situació contextual de la temàtica va de mà dels experts.

----------------------------------------------------------------------------------

Està tractat amb una delicadesa exquisida però, segons l'autoritzada veu d'en Marçal és un documental PLA que no resistiria el pas per la televisió. Potser és interessant pels afectats i professionals (que de tot n'hi havia a la sala) però que no se'ls descobreix res de nou. A nosaltres ens va agradar, molt especialment els testimonis dels nens i nenes que ara es troben en centres tutelats, dels quals sentiem les veus però que les imatges eren substituïdes per uns dibuixos deliciosos. Aquest que poso a sota és un nen amb la seva família d'acollida que evoca la seva família biològica sense rancunia.

1 comentari: