dissabte, 16 d’octubre del 2010

PANEM ET CIRCENSES IV

  • Ho he sentit a la ràdio; al diari no diu res. Aquesta nit 20 miners xinesos han mort en l'explosió d'una mina i 17 han quedat soterrats. El Govern diu que no es pot fer res. Francament prefereixo el "bombo i platerets" d'Atacama.
  • El Govern anglés ha prohibit que la gent jugui amb "l'obra d'art" de l'artista xinés Ai Weiwei, en la Tate Modern Gallery de Londres. És perillós per a la salut si s'inhala la pols que aixequen durant un llarg periode de temps, diuen. I a sobre, la gent "pispa les pipes". 1.600 artesans xinesos han treballat durant 2 anys per a modelar a mà el milió de pipes de girasol de ceràmica. I la salut dels artesans? Ai, ai, ai.
  • El PNB pacta amb el Gobierno Español. A canvi del suport als pressupostos i a la reforma laboral, aconsegueixen un munt de transferències que gairebé completen l'Estatut de Gernika. Ja veureu com quatre papanatas només se'n assabenten que els noms de les provincies seràn només en euskera.
  • Argumentant que les institucions catalanes no el valoraven prou, els fills d'Agustí Centelles van portar les fotos a l'Arxiu de Salamanca. Ara venen a una fundació privada un centenar llarg de còpies. Ho hem fet pel 10% del seu veritable valor, diuen.
  • El Molino obrirà en breu les seves portes, amb el nom que va imposar el règim franquista. Tan primmirat com és el consistori pel tema de la normalització lingüística, ningú farà esment que el local es deia "Petit Moulin Rouge"
  • Una flamant bandera espanyola celebraba ahir, onejant al capdamunt d'una enorme grua d'Adif, que la tuneladora de l'AVE havia sortit sense incidències de la zona de càrrega directa de la façana de la Glòria de la Sagrada Família, al carrer de Mallorca. Si fossim bascos, ara, amb les transferències, podriem posar la Ikurriña.
He dit.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada