dimecres, 27 d’octubre del 2010

L'ARPA I LES SEVES VIBRACIONS 60


UNA SORTIDA INSÒLITA. ÒPERA EN EL PALLER

TEMPORADA MUSICAL EN UN HOTEL FAMILIAR DEL SOLSONÈS

Josep Pintó i Patricia Miralles han aconseguit ajuntar la seva passió per la música amb l’hostaleria. Compraren una antiga masoveria, que han convertit en un hotel rural de 10 habitacions, El Monegal, en el petit poble de Guixers, a un quilòmetre de Sant Llorenç de Morunys, en el Solsonès.

La gastronomia és la de la terra, gens sofisticada però plena d’imaginació, el plat de la casa es el bacallà amb sobressadada i mel.

Sobta trobar-te amb un piano de cua Blüthner enmig del saló, que en la vida anterior era el paller de la masia. Els propietaris d’ara s’han atrevit a organitzar dos temporades de concerts a l’any, primavera i tardor, en els que predomina la lírica. Músics de la categoria del violoncel·lista Lluís Claret, la violinista Ala Voronkova i cantants com Ofelia Sala i altres, han actuat en aquest saló.

Dissabte vaig anar-hi amb el grup d’Amics del Liceu. Primer una passejada pel final de l’embassament de la Llosa del Cavall al peu de la serra de Busa, i d’un bosc del costat, dinarem a El Monegal, i a les 6 de la tarda el concert “400 Anys d’Òpera en veu de Baix”, motiu de la sortida.

Sols dir-vos que va ser un regal auditiu i visual. La veu magnifica de baix d’ Iván Garcia, nat a Caracas , amb un dilatat currículum a tots els escenaris del món, va interpretar-nos àries de Monteverdi, Händel, Mozart, Rossini, Verdi i Boito, per acabar amb cançons de Porgy and Bess, i Old American Songs. Al piano Dani Garcia i com a comentarista de luxe en la presentació i guió Jaume Radigales.

El saló és petit, les butaques són sofàs i altres estris per seure, i els teniem els tres a tocar, i alguna vegada l’Iván s’apropava i et cantava a l’orella . A mi se'm va apropar al cantar “l’Ave Signor” de Metistòfele, just arran de cara i una llum vermella ens va envoltar als dos com dins d’infern, un efecte lluminós perfecte, érem com una bola de foc.

El proper concert el 13 de Novembre, amb música de Chopin.

Si us animeu, el preu es : dinar i concert, entre 50 i 60 €, i si us voleu quedar a dormir, 2 nits d’allotjament i esmorzar, més entrades i sopar per dos, 280 €. Marçal i Malole us apunteu? Rafael i Susi, si us falla Paris... L’únic inconvenient és com arribar-hi, cal tenir cotxe, no hi ha res més que t’hi apropi. Us ho recomano.

3 comentaris:

  1. I en Joan i jo que ens hi podem apuntar? He entrat a la página web. És molt i molt maco el lloc i la oferta.

    ResponElimina
  2. I si en Joan no vol anar-hi també ho podem fer tu i jo com a "parella de fet". Oi?

    ResponElimina