divendres, 13 de novembre del 2009

LA TRESCA I LA VERDESCA- 13

  • En Marius Carol, us suposo assabentats, ha publicat una novel·la sobre l’estada de Truman Capote a la Costa Brava (L’home dels pijames de seda. Ed Columna). Es veu que Capote va dir que la Costa Brava era una part estranya, d'Espanya que és un país ja estrany per si mateix). Després, diu, va quedar embobat al veure ballar una sardana. Ves per on.
  • A en Sergi López li encanta que el prenguin com a sex-símbol. Home, i a qui no! Anirem a veure’l a Partir.
  • Al Saló Nàutic, es presenta una embarcació, un tricamarà, plegable. És fàcil de muntar i el preu, una bagatel·la entre 6.000 i 7.000 €. Tots tenim cotxe, molt més car, i no un tricamarà i a més a més plegable. Si és que no ens assabentem de res (que no te enteras, Contreras). Al preu hi heu d’afegir 1.000€ més per la traducció.
  • Perquè no hi serè però m’encantaria anar aquest cap de setmana al Raval al festival de les cultures. Concretament, voldria veure com s’ho fan per dedicar especial atenció a Joan Amades en el 50è. aniversari de la seva mort. Us imagineu una internacional d’estudis folklòrics de la diversitat cultural? Qui s’atreviria a publicar un Costumari Peruà-Colombià-Tutsi- Mandingo- etc,etcc,etc.?
  • A Girona s’ha fet una batuda especial per espantar els porcs senglars. Eren trenta caçadors. Varen caçar un.senglar. Es veu que sí, que tota la muntanya és orenga.(aquesta traducció va de gratis).
  • M’adono que en aquesta Agenda va sorgint progressivament una soterrada mala llet. I no ho voldria perquè la intenció era tan sols comentar i anunciar esdeveniments. Però és que, francament, la lectura dels diaris és una provocació.
  • Dilluns, TV3 estrena Les veus del pamano, una minisèrie. Es veu que és una esplèndida adaptació de la novel·la de Jaume Cabré. Ocorre en la posguera. Veurem què que en aquest temps ja hi érem i no ens poden donar gat per llebre-
  • Boníssima crítica de Sergi Pamies a La fiesta del oso, de Jordi Solé. Boníssima perquè és una magnífica crítica i també perquè la deixa molt i molt bé. Corre-m’hi.
  • També corre-m’hi, a veure la Alícia d’ Un viatge al país de les meravelles. Carlota Subirós. Al Lliure.
  • Toni Cumella, un amic (fill d'Antoni Cumella, el gran ceramista d'abast internacional), ha guanyat el Premi Nacional d'Artesania. El Toni és una bèstia del treball ben fet i de la innovació, de l'aplicació de noves tècniques i una sèrie més de qualitats que el fan mereixedor de dret d'aquest premi. Per a mi, sobretot és es una de les millors persones que mai he conegut. Una obra seva ben visible és la coberta del Mercat de Santa Caterina. No us podeu imaginar la complexitat tècnica de l'obra i està resolta de forma magistral. Són coses que hi son i rarament es veuen o hi pensem.
  • Segueix el 7è festival de música al Metro. Avui a l’estació d'Universitat. De 17'30 a 21'30.
  • Quatre pel·lícules, quatre sobre la Patagònia, la meva terra mítica. No hi faltaré. A El Corte Inglés de Portal de l'Àngel. A les 19h.
  • Dins el VII Festival Internacional de Cinema Pau i Drets Humans es projecta La huelga. de Sergei M. Eisenstein amb música en directe del pianista Arseni Martins. Gratuït. Al Institut d'Estudis Nord-Americans. Via Augusta 123. A les 22'30h.

Tinc el corasón partío. No sé quantes coses em coincideixen.

La rateta

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada