dilluns, 27 de juny del 2011

LA TRESCA I LA VERDESCA


Les flors d'arbres que he anat enviant, ja s'han convertit en fruits. Alguns encara són petits i d'altres ja els hem menjat (les cireres, els nespres... ). Ara és el temps de les prunes i les serbes. Més endavant el de les olives, les avellanes, els caquis i les nous. Després vindran les ametlles, les figues, les llimones, els gínjols... La vida és així, tot va succeint al seu degut moment i no cal que ens impacientem. En verd, tot pot ser bonic, però no és bo i fa mal de panxa. Cada cosa al seu temps que mare natura és molt sàvia.

4 comentaris:

  1. Hola filòsofa! Molt maca la teva reflexió. Què són les serbes?

    ResponElimina
  2. Jo també pregunto que són les serbes? he mirat en 3 diccionaris i res de res. Conec el refran més trempat que un ginjol i ara veig que el ginjoler té un fruit de la grandaria d'una oliva, rogenc, comestible i pectoral (remei bo pel pit). No recordo haver-lo tastat mai.Ja he fet treballar les neurones avui.

    ResponElimina
  3. Com que una és tossuda i no sol rendir-se he consultat amb el meu amic botànic i m'ha donat la informació següent: SERVER, (sorbus domestica) de fulles imparipinnades i fruits comestibles, les serves. Diu que són com pometes però amb menys gust, que és cullen verdes i maduren fora de l'arbre i que són silvestres, més aviat boscanes. Mª Dolors llàstima que no sigui l'enigma... Ara ja puc beure el cava de la revetlla de Sant Pere amb tranquil·litat.

    ResponElimina