dijous, 16 de juny del 2011

L'ARPA I LES SEVES VIBRACIONS 111

ALBERT MANENT, II

Segueixo i complemento l’ acurat escrit de la Mª Dolors. Vaig tenir la sort de ser uns dels convidats en la zona privilegiada dels membres d’Òmnium Cultural, al costat de la llotja on Albert Manen i la seva família seguien l’homenatge.

Els tres parlaments van donar fe de la tasca del guardonat amb el 43è Premi d’Honor de les Lletres Catalanes ( sols dos els han guanyat dones,Teresa Pàmies,2001 i Montserrat Abelló,2008). Sols introduir la figura de Max Cahner, que junt amb Manent i Jordi Pujol, formaren un trio en la seva època política per impulsar part de la cultura catalana, i que al llarg de la nit va ser recordat en els parlaments.

La presentació - coreografia amb els lector i el que representaven en l’obra de Manent correcte i gens feixuga.

Remarcar-vos que des del meu seient veia l’escenari , i al mateix tems l’Albert en la seva llotja emocionat i serè a la vegada, on oïa tot el que es deia d’ell. Una malaltia maligna i una posterior intervenció quirúrgica ens el va mostrar molt dèbil de satut, sembla que la vigília va sortir de la clínica per assistir a l’acte d’homenatge. Donat que això no es vellesa sinó convalescència espero que en unes setmanes es pugui recuperar. Com diu la Mª Dolors, el seu fill Jordi va llegir amb veu potent i clara el que el seu pare havia escrit per l’acte.

La seva obra literària és llarguíssima, sols recordar que és uns dels fundador de Serra d’Or, cofundador de les Edicions Catalanes de París, col·laborador de La Vanguardia, l’Avui i la Revista de Catalunya, i un llarg etc. de poesia,biografies , dietaris, memòries i retrats… Podeu buscar la seva obra completa.

En fi un acte emotiu, patriòtic, que no em perdo mai, on trobés gent de totes les tendències dins la cultura catalana i fent país. Al final com no, el cant dempeus “ Els segadors” i alguna llagrimeta de la gent del voltant enardida amb l’acte d’afirmació patriòtica.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada