dilluns, 13 de juny del 2011

a emptentes i rodolons



REALISME(s) l'EMPREMTA DE COURBET

Suposem que molts ja l'heu vista però, pels que no, recomanem aquesta exposició al MNAC. Interessant en el seu plantejament, sempre és d'admirar la tasca dels comissaris de les exposicions, que sabem a on trobar la materia que necessiten i agrupar-la de manera convincent. Pels més entesos en art que nosaltres, una pregunta: Que tè a veure Tàpìes amb el realisme? Ens agradaria una responsa convicent. Llevat aquesta anècdota, Courbet i Martí Alsina, molt ben representats en les seves moltes obres. Interessant també la seva relació amb Murillo, Velázquez, Ribera, etc.

2 comentaris:

  1. Encara no he vist l'exposició, la tinc pendent.Courbert l'he estudiat sempre com a representant del realisme, la teva pregunta no la sé respondre.

    ResponElimina
  2. No sé la intenció del comissari de l'exposició però aventuro una explicació agosarada: oi que hi ha coses tangibles i intangibles, el món del toca-toca i l'oníric, el de fets i el de símbols? Tot és representable i per tant realista (potser d'una realitat figurada). Tú que ets el rei de les representacions metafòriques hi has d'estar d'acord. Però és un tema de debat més ampli que podem discutir més in extensum.

    ResponElimina