dijous, 9 de juny del 2011

LA TRESCA I LA VERDESCA



No sé... aquests dies m'adono que he menjat més cogombres que mai.
Si sou d'aquells llepafils (o no) a qui el repeteix el gust ja sabeu quina és la solució : pelar-los, salar-los i deixar-los que suïn una mica.(Ves per on, jo que volia fer una nota de cuina, ara resulta que estic fent un article porno).
  • Bé doncs al que anàvem. Un cop enllestida la feina (aquesta feina), podeu fer-los a rodanxetes i amanir-los amb iogur natural barrejat amb una mica de ceba ben picada. Refrescants i deliciosos.
  • Tallats a llesques i a sobre iogur, formatge blau, julivert i porradell.
  • Podeu fer-ne bastonets i embolicar-los amb saló fumat. I per més festa tallar un tomàquet com si fos un tovalloner i ficar-ho a dins
  • Tallats a daus i amb tonyina i olives.
  • Amb pebrot tallat a daus, pastanaga ratllada i formatge a làmines.
  • Una de les amanides més bones que he menjat mai va ser una en que hi havia tota mena de verdures :tomàquets, pebrots, ceba, cogombre, raves, espàrrecs, xampinyons, blat de moro etc, tot ben picat i amanit amb oli amb un puntet d'all.
Ves quina forma tan fàcil de fer pàtria i solidaritzar-nos amb la Unió de Pagesos, sense haver de sortir a la plaça de Catalunya. Ben pensat, els diumenges es podria organitzar allí una cogombrada popular i per més festa afegir-hi unes anxoves de l'Escala que també hi van bé, segur. I ceba de Figueres.

2 comentaris:

  1. Suggerents aquestes receptes de cuina-porno. Llàstima que no m'agradi el iogurt però la resta, molt encertades. Molt bé l'aportació de la cogombrada popular!

    ResponElimina
  2. Propongo que para paliar las pèrdidas que los agricultores españoles han tenido, que oferten los pepinos a las porno shops, igual venden toda la producción, je, je,

    ResponElimina