dilluns, 26 de gener del 2015

Scala Dei
Recordeu que si voleu veure l'album cal clicar la foto

Dissabte vaig ser a Scala Dei. Feia molt temps que no hi anava i em va sorprendre agradablement malgrat el fred furiós que ens va rebre. S'hi està fent una restauració difícil, molt acurada i respectuosa i aquella imatge de destrucció que recordava s'ha fet possibilitat de retrobament. La visita va ser impecable, l'explicació tant dels cartoixans que ens va fer en Jaume de Puig, com la de la cartoixa, molt interessant. Després, Ramón Aleu que havia estat alcalde de Cornudella molts anys, ens va fer una explicació del Priorat, els seus problemes i les seves millores. 
Després de la Cartoixa varem anar a fer un tast d'olis (molt curiós ) i un de vins de la zona. El dinar, una calçotada a Cornudella. Tot molt bé. Com a detall curiós us diré que el vi que ens varen servir era de la bodega de Jaume Giral (desconegut com a parent possible). Un vi molt correcte.

Hi vaig anar amb una colla de venerables de l'Ateneu, capitanejats pel meu germà Eugeni. Dic venerables, no per vells (de tot hi havia en les vinyes prioratenques) sinó perquè tots ells eren savis historiadors, economistes, homes de lletres etc. coneguts i reconeguts. Una colla d'inefables personatges que em va encantar de conèixer o a algúns, tornar a veure. Seriosos quan calia, amens, divertits, bon vivants quan tocava...  Una sortida molt interessant que espero es repeteixi amb altres motius. 

2 comentaris:

  1. Qué bé fer camí amb gent tan interessant, és un doble goig.
    Fa 2 anys vaig visitar Scala Dei, tal com dius molt digne com ha quedat.

    ResponElimina
  2. Jo hi vaig estar fa uns quants anys, des de La Vilella Baixa a on el fill de la Malole te una casa (recordeu el seu vi?) i encara estava gairebé enrunat. Al menys, una cosa bona.

    ResponElimina