dimarts, 27 de gener del 2015

Muñoz Ramonet
Diumenge, dia de poca feina i passejades vam anar amb la Meri a veure el jardí de la casa Muñoz Ramonet, Tota la vida havia estat una mena de misteri només imaginat al través de la reixa perquè sempre era tancat. Molts anys. El senyor Muñoz (i dubto al posar així el seu nom), conspicu "personatge" de l'Espanya negra del franquisme i l'estraperlo a gran escala, o sigui un dels Capos més coneguts de la història, havia deixat aquesta casa en herència a l'Ajuntament de Barcelona. El litigi conseqüent amb les filles ens ha privat durant tot aquest temps de poder-la veure. 
Deu ser una maledicció pels meus mals pensaments el que, un dels dies en que es va ensenyar la casa per dins, jo, que ja tenia compromesa la visita, estigués al llit amb febre i no hi pogués anar. Ja tan sols es pot veure el jardí. Què hi farem! Amb aquestes fotos us fareu perfectament càrrec de com és i podeu també imaginar la casa. El jardí ensenya el "qué bonic" però no puc imaginar cap dels estadants llegint a un racó o mirant les papallones. O sigui és un jardí perquè el vegin els visitants que hi entraven en cotxe, però no per gaudir-ne. Ara bé com que al barri aquell no hi ha gaires espais verds, benvingut sigui. La casa, vista per una escletxa de la porta necessita una restauració que no sé si el consistori està en condicions de poder-la fer. Potser si apareguéssin per algun miracle de Santa Rita (patrona d'impossibles) alguns dels quadres desapareguts en el combat de l'herència...

1 comentari:

  1. Per la televisió han donat força reportatges de com és la casa per dins, amb quadres recolzats al terra dels passadissos. Be, els que van quedar perquè l'ajuntament ha trobat a faltar molts dels que havien catalogat.

    ResponElimina