dilluns, 15 de novembre del 2010

Tresca i verdesca


  • En Marius Serra, l’especialista màxim del tema, ens parlava ahir del valor ocult de les paraules. Ho feia en un article en clau electoral sense dsperdici. Explica que un dels seus (tocat de la mateixa bogeria) ha llençat l’invent del polituning que consisteix en buscar missatges secrets en els missatges lectoals , esborrant lletres i sense afegir res. En un exercici espectaculat d’intel·ligència lingüística (i de moltes més coses), dels eslogans del PSC, per exemple surt: La crisi és justa, soci (Més justícia social)- Resident Montilla (President Montilla) etc. No té desperdici.
  • Aquests dies, llegir el diari es transforma en un exercici de massoquisme, perplexitat i escepticisme galopant o directament de vergonya aliena. Però de tant en quant alguna perla ens reconcilia amb la humanitat: els articles d’Enric Juliana, , Marius Carol, el tandemMonzó-Pàmies... almenys ho fan amb alegri, agilitat (no sé com se diu aquella paraula que en boxa significa que el púgil sap escaquejar-se, driblar al contrari) i lucidesa.La pràctica d’un esport requereix un reconeixement mèdic previ per evitar riscs . No sé si fer-me un electrocardiograma o una ecologia de baixos per llegir aquests dies els diaris amb tranquilitat. Segurament el metge em recomanaria una activitat assídua però moderada.
  • En un altre ordre de coses , ha començat el rentat de cervell de Reis. Catàlegs i més catàlegs en tots els diaris. en ells hi podeu trobar tot allò que podrieu rgalar als vostres néts si els volguessiu convertir en perfectes idiotes.: accessoris de princeses, esponges humanitzades, un joc de peces per a construir un centre comercial, un joc en el que guanya el que és mmés burro (sic) iun altre de màxima diversió a base de grunys i garrotades (amb uns garrots de plàstic). Ah i un molt sofisticat per a descobrir quanpesa el teu cervell. Jo, sense la maquineta ho he descobert: x= 0
  • Tres de cinema: In memòriam Luís García Berlanga - 60 anys de l'estrena de Lo que el viento se llevó- 50 anys de la mort de G. Gable.
  • Una llum d'esperança en el món : Aung San Sun Kyi
  • Que estupèndo el descobriment d'onze obres d'art "condemnades" per les S.S , i enterrades a la Königstrasse de Berlin, oi?

1 comentari:

  1. Hola! La Malole i jo des d'Ubeda et saludem afectuosament. Ho he estem passant d'allò més bé i quan tornem la Malole us fara un dels seus A EMPENTES I RODOLONS.

    ResponElimina