divendres, 12 de novembre del 2010

PANEM ET CIRCENSES XII


  • La ruta del coure.- 100.000 tones de coure es venen a la Xina anualment de forma legal. I de l'altra?. "Se estigmatiza el sector. De todas las plantas de recuperación de metales tan sólo se detectan irregularidades en un 1%" diuen des de la Federació Espanyola de Recuperació i Reciclatge. A Catalunya, els Mossos han inspeccionat un total de 300 "chatarrerias ("ferralleries?) i en un 50% s'han aixecat actes. En què quedem?
  • Els mossos van detenir dimecres a Barcelona 3 xinesos per raptar un nen de 13 anys al mig del carrer perquè la mare tenia deutes de joc. No li havien fet mal, diuen.
  • A l'Irak han decidit que per tal de formar Govern faran un repartiment de poder entre les diferentes faccions (chiis, kurds i sunís, a més a més de l'abanderat del laicisme i guanyador de les eleccions per tan sols 2 escons) I si fem el mateix a casa nostra i ens estalviem les eleccions al Parlament català?
  • El britànic Gareth Compton concejal del Partit Conservador, va ser detingut ahir acusat d'haver demanat a través del Twiter la lapidació de la periodista i escriptora Yasmin Alibhai-Brown. Bé pels nous mitjans de comunicació!
  • El payaso Tiririca que, amb 1,3 milions de votos va ser el diputat federal més votat del Brasil, va aconseguir llegir i escriure en una prova feta davant la justícia electoral per tal de comprovar si tenia el grau d'alfabetització exigit per al càrrec. D'aqui a la presidència!
  • Qui estigui aturat al Regne Unit i rebutgi tres ofertes de treball, perdran durant tres anys els beneficis socials. Afirmen que hi ha milions de ciutadans acomodats que porten anys sense treballar. Amb l'humor que els caracteritza, vés que no parlin de la Família Reial.
I LA PERLA: Las noves normes de la Real Academia de la Lengua:

La Y grega será "ye" (no te quieres enterar...ye,ye)
La B será "b" y no "be larga" (alguna vegada li havieu dit així?)
La CH y la LL dejarán de ser letras (bueno, vale)
Se elimina la tilde de la palabra "SÓLO" (de solamente) y en los demostrativos como éste, ésta.
Se quita la tilde de la ó que se escriba entre números (ejemplo: 5 o 6)
Qatar, Quórum serán Irak, Catar, Cuórum.
GUIÓN será guion.
Y més coses que em deixo.

CONCLUSIÓ: solo se que no se nada (así, sin ningún acento)




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada