dijous, 11 de novembre del 2010

Tresca i verdesca


Metàfores.És una pintura de Goya, de la Quinta del Sordo. En diuen "el perro interrogante.
Conten del Papa que un dia, quan era tan sols el cardenal Ratzinger, un visitant estranger, va visitar Madrid. Li havien preparat la visita a les sales de Murillo y Zurbaran plenes de Verges i Nens i ell, va dir que nones, que volia veure les pintures de Goya. I es va quedar absort davant d'aquesta del gos. Recordem que llavors era responsable del Sant Ofici.
  • Ja a la portada del diari, un titular de les monges de la S.F.Lo hicimos encantadas. No han entès res (i em temo que no són les úniques).
  • El valor dels símbols: Cameron, el primer ministre anglès, se'n va a la Xina lluint a la solapa una rosella (homenatge als soldats caiguts). Els xinesos immediatament pensen en les guerres de l'opi. Malentès evident i evitable.
  • Els ferits del Sahara no s'atreveixen a anar als hospitals per por que els prenguin per activistes. El Govern espanyol fa gestions perquè puguin entrar periodistes a El Aiun. Els marroquins estan dolguts amb la visió dels fets que es dona des d'aquí. Tres títols per a una dramàtica confusió.
  • A Pompeia ha caigut per desidia la domus gladiator, una de les joies arquitectòniques. La vida està feta de metàfores reals.
  • Bones notícies: un projecte espanyol du aigua potable a un poblet de l'altiplà bolivià i la junta birmana, es possible que alliberi a Suu Kyi dissabte. Una oreneta no fa estiu perquè de seguida tornem-hi: morts, incendis, terratrémols i el que és una bomba de conseqüències desconegudes i segurament inabastables, el començ de la campanya política. 24, sí, vint i quatre periodistes i opinadors disseccionaran la campanya electoral per a La Vanguàrdia. N'hi ha per a tots els gustos i disgustos. Qui en dóna més, senyors. Passin i vegin!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada