diumenge, 27 de maig del 2012

L'arpa i les seves vibracions, 191

                                              Monument a Sibelius, Finlàndia

La destacada violinista alemanya Viviane Hagner es presenta per primera vegada davant de l’OBC amb el conegut Concert per a violí i orquestra de Jean Sibelius, una obra de gran complexitat tècnica en què el compositor demostra el domini orquestral. L’obra composta l’any 1903, és un dels cavalls de batalla de qualsevol violinista solista. Hagner toca un Stradivarius Sasserno de l’any 1717, donat per la Fundació Nipona de Música. Aquest instrument de casi 300 anys ha sonat en les mans de la nostra intèrpret amb gran perfecció, nascuda a Munic, ha estat elogiada per la seva intel·ligent musicalitat i la seva apassionada mestria.
Ell concert de Sibelius,consta de tres moviments, un Allegro moderato, un Adagio de molto i acaba amb un Allegro, ma non tanto, dansístic i en el qual l’instrument solista deambula lliurament sobre un ostinato orquestral per acabar en un fortissimo en què el violí i l’orquestra van agafats de la mà.
Amb aquest concert d’avui es clou  el cicle del meu abonament a l’Auditori, així que fins l’octubre no tornaré a fer-vos cap comentari, tret d’algun concert d’estiu si s’escau.


                                                             Viviane Hagner

4 comentaris:

  1. "Musica recreat cor hominis", es llegeix en un dels tapissos flamencs de la catedral de Tarragona. Tots porten una llegenda molt il·lustrativa, un refrany didàctic, molt interessant de llegir mentre es contempla el teixit.
    No em crec que fins a la tardor deixis d'escoltar música, per tant pots comentar les peces que tries per a l'estiu.

    ResponElimina
  2. Gràcies Olga,sóc una lectora teva de llibres i sempre a Foc Nou. Potser algún dia ens coneixèrem.

    ResponElimina
  3. Eh, eh, que no sols de música viu l'home; esperem que escriguis també sobre altres coses.

    ResponElimina