diumenge, 20 de maig del 2012

l'arpa i les seves vibracions, 189

Kazuchi Ono.
L’idil•li de Siegfried és l’únic poema simfònic de Wagner. Escrit com a regal sorpresa per a la seva segona esposa, Còsima Liszt, amb motiu del naixement del seu fill Siegfried, l’obra exposa el tema de l’amor entre l’heroi i Brunhilda. Composta originàriament per a tretze instruments, anys desprès, aquesta petita joia va ser transformada en el gran tema d’amor entre l’heroi i Brunilda a l’òpera Siegfried, la tercera part de la tetralogia L’anell del Nibelung. Tornem a la partitura sorpresa, va ser interpretada per primera vegada el dia de Nadal del 1870 a l’escala principal de casa seva, a la vila de Trisbschen, actualment barri de Lucerna, Suïssa, on Wagner es va exiliar desprès de la revolució del 1848. Avui ha dirigit l’orquestra una de les batutes més prestigioses de l’actualitat, la del japonès Kazushi Ono, des de la temporada 2008 és director principal de l’Òpera de Lió. A nivell personal mentre escoltava el lirisme de l’orquestra, m’imaginava a Wagner bressolant el llitet del seu fill nadó, creant aquest música que jo oïa ara, i que traspuava tendresa. Deixo per demà explicar-vos la resta del concert, que ha tingut un altre color.

3 comentaris:

  1. Novament no surten els punts i a part que he fet en l'esborrany ni les lletres en color vermell, tot queda compacte. Sabeu què faig malament?

    ResponElimina
  2. No res no fas malament. Ens encanta aprendre la poesia de la música amb tu i gràcies a tu.

    ResponElimina
  3. Ja escrius l'entrada des del llàpis? I si corretgeixes fes-ho bbuscant el teu escrit per las icona de les ralletes. Em sembla que haurem de fer una repassada.

    ResponElimina