dimecres, 9 de maig del 2012

l'arpa i les seves vibracions, 185


Conegudes  les biografies de Mª Antonieta,  les pel·lícules realitzades, i els  llibres que parlen de la Història de França abans i desprès de la Revolució Francesa, el film que he vist avui té una altre mirada. Tot passa ràpidament en tan sols quatre dies i, la narració ve donada pels ulls d’una jove lectora de la Cort de Versalles al servei de la reina. Les escenes van des de la seva humil i degradant cambra, a les dependències de la reina; ella veu, escolta i no és capaç d’entendre el que passa a Palau, o potser si, però no s’ho creu. Versalles és un món dins un altre món que no és París. El protagonisme doncs el porta Sidonie Laborde, la jove lectora. Els altres dos papers femenins són la reina Marie-Antoinette (Diane Kruger) i la duquessa Gabrielle de Polignac (Virginie Ledoyen).  Altres dames, criades i serventes. Breu aparició de Louis XVI i dels seus ministres. Direcció de Benoit Jacquot.
Rafel la resta per tu que ets el nostre mestre. Jo he passat una estona distreta , que estalvia les seqüències  de la violència i la crueltat de la Bastilla. Una altra visió dels fets.

3 comentaris:

  1. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  2. No la he visto, estoy muy ocupado con la Filmoteca con su ciclo de cine politico de Costa-Gavras, Jorge Semprún y Alain Resnais. Más el ciclo de cine mudo de Fritz Lang. Solo me he escapado al Melies para volver a ver, y van…… "Con la muerte en los talones" copia restaurada y en Alta Definición. Es una maravilla, además han recuperado el color original. Fuera de esta peli, llevo dos semanas sin pisar un cine comercial. ¿Increible no?

    ResponElimina
  3. El dia sols té 24 hores i a més cal dormir, així que si vas a la Filmo ja tens la teva dosi de cine.

    ResponElimina