dimarts, 8 de maig del 2012

LA TRESCA I LA VERDESCA- ENIGMA I...



Una setmana més sense guanyador/a. Es tracta d'un dels esgrafiats de La casa dels Velers (Via Laietana > Fèlix Bitllet). Copio de Viquipèdia la informació sobre la casa :

La casa del Gremi dels Velers, o casa de la Seda fou construïda entre 1758 i 1763 com a seu del gremi de teixidors de veles, que existia a Barcelona des del 1553  i que va experimentar una gran expansió degut al creixement de la demanda de veles (de seda) per l'augment del trànsit marítim a partir de finals del segle XVII. Conserva els esgrafiats originals del segle XVIII a les façanes sud-oest (que dóna a la Via Laietana) i sud-est. L'altra façana, que dóna a la placeta de Sant Francesc, havia estat fins a l'obertura de la Via Laietana una paret mitgera, i coincidint amb la remodelació de l'edifici el 1930 per l'arquitecte Jeroni Martorell l'estucador Ferran Serra hi va fer uns altres esgrafiats imitant els antics.
L'edifici és la seu del Col·legi de l'Art Major de la Seda de Barcelona. En els últims anys l'edifici ha estat rehabilitat integralment. S'han rehabilitat de les dependències del Col·legi i totes les sales i salons, mobiliari i fusteries, tapisseries, pergamins, i l'exterior de l'edifici realitzant la neteja i restauració de les façanes, els esgrafiats, porticons, balconades, el terrat i el vestíbul.

Es fan visites guiades i espero anar-hi en un dia no molt llunyà. 
Per cert, avui vaig a visitar Mercabarna. No crec que em doni temps a  escriure al bloc, però ja us ho explicaré.

1 comentari:

  1. Vaig tenir la sort de ser convidada a la presentació d'un novedos descobriment mèdic i, vaig viure tota la cerimonia dins del saló principal. Desprès visitarem tot el pis, recordo les parets folrades de seda i la resta de mobiliari. Acabarem amb un sopar fred. Tota una experiència. Val la pena fer la visita. En quan a l'esgrafiat del nen l'he vist dotzenes de vegades, però no tinc memòria visual. M'agrada molt Mª Dolors aquest joc d'enigmes.

    ResponElimina