diumenge, 29 de gener del 2012

L'ARPA I LES SEVES VIBRACIONS 163

LE NOZZE DI FIGARO

Avui i demà toca música: Liceu i Auditori, espero pair les dues actuacions en menys de 20 hores, és el que tenen els abonaments que a vegades es superposen.

Le nozze di Figaro, de W.A. Mozart, comèdia per música en quatre actes, sobre libreto de Lorenzo Da Ponte. Primera representació a Viena el 1786. Mozart va demanar-li a Da Ponte el tema de la adaptació de l’obra de Beaumarchais, ja famosa a tot Europa i tema de polèmica , per les difícils i complexes relacions entre les diverses classe socials. Dos son els motius fundamentals, l’amor i el dret de cuixa del senyor tot poderós.

La representació d’aquesta nit, la primera de les quatre programades, ha sigut ben rebuda pel públic, a destacar la veu de la soprano Ainhoa Garmendia (Guipúscoa) en el paper de Susanna i la del baríton Joan Martín Royo, nascut a Barcelona, en el de Figaro, que amb els altres cantants han donat lluïment a l’òpera. Bona la direcció d’escena de Lluís Pascual que ha centrat l’obra en els anys 30 del segle passat, amb uns decorats suaus i una posta en escena amb els mínims elements , que li han donat molta elegància. Al final aplaudiments i rams de flors per tots els protagonistes. Suposo que demà (avui ja que son la una) els crítics diran la seva, a mi m’ha agradat.

Una nota trista però l’han posat els treballadors que ens han repartit un full amb un comunicat del Comitè d’Empresa on sospiten d’un possible ERO, amb la corresponent cancel·lació de l’activitat artística, de moment no confirmada per la Direcció General.

La fotografia és la del programa de mà.

1 comentari:

  1. Tu i els teus comentaris musicals. Sembla ser que tot torna a la "normalitat".

    ResponElimina