dimarts, 10 de gener del 2012

L'ARPA I LES SEVES VIBRACIONS 160

HI HA GENT QUE DEIXA PETJADES

Retorno al Dr. Francesc Abel i Fabre, de qui vaig parlar-vos el dia 3.

Aquesta tarda a les 20 hores ens hem aplegat al costat de la seva família, gent diversa, tots amb l’únic desig de dir-li adéu a l’estimat Dr. Abel, Pare Abel. L’església dels jesuïtes del carrer Casp, plena de gom a gom, ha sigut el lloc triat per retre-li l’homenatge pòstum. Aquests dies en diaris, revistes i escrits, potser heu pogut seguir la seva llarga trajectòria. Si voleu complementar-la busqueu a Google i us sortirà el seu currículum de treballador incansable, reconegut internacionalment.

Aquesta nit això no contava, era l’amic a qui tots acomiadàvem. Li han dit adéu la família, els companys jesuïtes, els metges presidits pel Dr. Broggi (103 anys) que va treballar amb ell en el Patronat de Bioètica molts anys, directius i personal de Sant Joan de Déu, jurístes i advocats que van compartir Còdics d'ètica, mestres, infermeres, representants de Medicus Mundi que ell va fundar amb un altre company metge ara farà 50 anys, religioses d’Hospitals i personal, moltes mares a qui ell va fer costat, estimava la dona i va lluitar per ella en tots els camps, sobretot en el de la medecina, joventut universitària, amics d’Espanya i companys d’Europa, politics de tots colors, en fi hi estava representat tothom.

M’he trobat amb molts amics, companys d’estudi i de feina, tots ja grans, amb trajectòries diverses de responsabilitat, que hem seguit les seves petjades i que ara som dipositaris de tot el que ens va ensenyar. Mentre vivia amb ells tot el que anàvem compartint d’amistat aquest vespre, he pensat que no hi ha camí per la desesperança davant els temps que venen, que som molts els que fem pinya i ens estimem. Novament Pare Abel, Doctor Abel gràcies per tot el que deixes al món.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada