dimarts, 12 de juliol del 2011

L'ARPA I LES SEVES VIBRACIONS 116

DONES

He compaginat les caminades per Montserrat amb visita diària al Museu. Deixant de banda al Rafel i el Marçal experts en fotografia i segur coneixedors de l’obra de Toni Vidal, comentar-vos al petit comitè, l’exposició d’aquest fotògraf menorquí, en l’espai de la sala d’art Pere Pruna.

A l’entrada un vídeo amb explicació de l’obra pel seu autor i un panel a la paret amb la trajectòria del personatge.

El repte més gran que té el fotògraf probablement és la figura humana. Per una banda suposa l’encarament amb ell mateix per mitjà de la visió d’un esser humà com ell, i per l’altra a nivell inconscient, pren el valor simbòlic d’imago mundi, signe revelador i torbador de la realitat en el seu conjunt.

He fet fotos de casi la meitat de les exposades, (Mª Dolors, seguint el teu mètode de dissimular), val a dir que a estones estava sola. Han sortit molt poc clares, pel vidre i la clandestinitat, però això serà motiu per anar-hi tot el grup, com el dia del Giral Miracle.

Totes les fotos són de dones. A destacar unes que mostren dones operades de càncer de mama. Poques de treballadores de l’Espanya Industrial, tres d’Eivissa, una té com a protagonista la Jutta Von Seht cap els anys 70; altres de dones conegudes, o bé nenes, i dones obreres fen pa, o altres tasques. Totes mostren la dignitat de la dona sense menysprear la seva condició social.

He triat pels lletraferits, las fotos de la Mª Aurèlia Capmany, la Teresa Pàmies i la Montserrat Roig. S’ha quedat en la màquina la Mercè Rodoreda, la Montserrat Abelló, poeta i guanyadora del Premi d’Honor de les Lletres Catalanes del 2008, i moltes d’altres.

Recent inaugurada durarà fins el 6 de novembre. Qui s’hi apunta cap el setembre?

2 comentaris:

  1. I jo. M'agrada constatar que ja estem preparant el nou curs d'activitats.
    "S'ens acumula la feina" que diu la Marisa.

    ResponElimina