dilluns, 25 de juliol del 2011

DES DEL BALANCÍ

Coïncidències

Sovint, només cal llegir, veure o pensar en alguna cosa concreta per a què, en coincidència sorprenent, en un context diferent, trobem una referència al mateix.

Llegia avui sobre Arroz amargo i el cèlebre baión del Negro zumbón i recordava el rebombori causat en el seu moment. I dues hores després començo a llegir El amante lesbiano de Saramago i ja en la segona pàgina parla del Àngel azul: su fabuloso muslo en primer plano, lo imitó Silvana Mangano en Arroz amargo, pero no llegó a tanto... No és perquè hi estigui d’acord però em fa gràcia el lligam establert i la proximitat de les cites. Hi ha qui veu en la casualitat una mena de premonició. Si fos un pensament propi, podríem creure que els nostres pensaments mai acaben del tot. Són com fils de teranyina que el més prim vent belluga i els fa topar produint aquesta coincidència

Això de què parlo és més estany encara. Pura curiositat curiosa que no depèn en absolut del nostre pensament.

******************************************************

Això ho vaig escriure ahir diumenge i ara al posar-me a l’ordinador veig anunciat al diari un article sobre .Sofronissa de Anguissola, única autora exposada al Prado. Què hi té a veure? Doncs que aquests dies a Galícia va ser una mena de tema recurrent perquè la Maria Lluïsa ens la va descob rir i a cada moment sortía. Una altra coïncidència... D’aquesta senyora us en parlaré en un altre moment perquè és molt interessant.

2 comentaris:

  1. A tots ens passa que intuïm, pensem o somiem amb coses que tot seguit tenen realitat, coincidència com dius?, subconscient, ves a saber, però es dóna així.No he pogut contestar a la Malole perquè no em deixa fer el comentari, no sé com entrar-hi. M'agrada molt el teatre, però a casa aquest mes és com a Saifo, tinc la meva germana i la casa s'omple de família, amigues i coneguts, tot molt agradable amb dinars i berenars, passejades, mar i sol, xerrades fins a la nit, així que el teatre quedarà per més endavant,dimecres torna a Burgos i la casa restarà silenciosa.

    ResponElimina
  2. Un altre any sense el privilegi de conèixer-la!
    Estava pensant en baixar a Barcelona dimecres i veure'ns. Què hi farem.

    ResponElimina