dilluns, 21 de març del 2016

L'arpa i les seves vibracions, 412


VILLIMAR 2016

Castellet dels marquesos de Muga dins del bosc del convent

Un any més aprofito l'invitació de la meva germana i la seva Comunitat Franciscana, per passar uns dies amb la seva companyia, al poble de Villimar, situat a 6 km. de Burgos, camí de la Nacional que va cap a Vitòria-Gasteiz.
És una casa molt gran rodejada de camps i bosc, donació fa més de dos segles dels marquesos de Muga. Dins del terreny s'hi troba el seu castellet equipat amb l'ormentació de l'època, els seus blasons i ensenyes. Al costat una capelleta que guarda el Crist de Burgos molt estimat pels burgalesos i, que cada Divendres Sant treuen en processó.
Aquesta vegada l'estada serà més llarga, han tingut poc fred i poca neu en comparació d'altres anys i, el camp està verd i els arbres fruiters comencen a brotar, fet que convida a passejar, xerrar i descansar. A més la litúrgia castellana dels dies sants és molt austera i viscuda, res a veure amb la de Catalunya, és la seva i cal veure-la in situ per entendre-la.

M'emporto llibres i la llibreta on anoto els viatges. A la tornada sabreu el que he viscut en terres castellanes. Des de la biblioteca del convent  puc accedir a Internet, no obstant no tindré gaire temps per fer-ho. Us desitjo a tots unes bones petites vacances, si en feu, i una Bona Pasqua, si la celebreu.

Capelleta del Crist de Burgos al davant del castellet

1 comentari: