divendres, 23 d’octubre del 2015

LA TRESCA I LA VERDESCA



Per viure és indispensable pensar. Quina obvietat, direu. Efectivament. I si seguim amb el tema veurem que per arribar en aquesta conclusió he i heu hagut de pensar. I més : pensem que per pensar és imprescindible pensar-hi i per tant hem tornat a pensar. Aquest galimaties, segurament estúpid, no ho és tant si penso que per pensar-lo he hagut de pensar-hi que per tant, això, aquest nimi acte  m'ha fet viure com a persona (ésser pensant).
I ve a tomb per la reflexió de la barrabassada que significa que es vulgui treure dels plans d'estudi l'assignatura de filosofia, que no és en realitat una assignatura sinó una eina per fer-nos pensar = a viure com a persones.
Els partidaris d'aquesta barbaritat, han pensat que per fer avançar la ciència, per a fer política, per a inventar, investigar, crear, gaudir... o penses o no és possible, i a més a més ets fora del món? Si no tens consciència crítica no hi haurà avenç possible., res no podrà tirar endavant ni canviar. 
Intenteu pensar en un món sense pensament racional, sense canvi ni progrés. No és possible.
Penseu-hi. És un exercici que arriba a fer-te sentir el vertígen  del ser o no ser. That's the question.

2 comentaris:

  1. És increible arribar a aquest raonament partin que el món actual és de ciències i de noves tecnologies. Disbarat pur i dur. Cal defensar amb les dents si cal la FILOSOFIA.

    ResponElimina
  2. És increible arribar a aquest raonament partin que el món actual és de ciències i de noves tecnologies. Disbarat pur i dur. Cal defensar amb les dents si cal la FILOSOFIA.

    ResponElimina