dimecres, 7 d’octubre del 2015

L'arpa i les seves vibracions, 401



                        
El 2014 és va celebrar el 450 aniversari del naixement de William Shakespeare arreu d'Europa. A Barcelona el festival del Grec 2015 va presentar una coproducció de Amor & Shakespeare. Avui al Poliorama hem vist la representació completa.

Uns magnífics actors i actrius ens han recreat amb fragments escollits d'unes històries,  escrites fa quatre-cents anys, on els sentiments amorosos i les seves manifestacions amb prou feines han canviat; van dels idil·lis encisadors als amors galants i superficials, de les astúcies gens netes a les hostilitats aparents que amaguen les febleses. Parelles d'amants com aquestes omplen les obres teatrals de Shakespeare, Els conflictes sentimentals retratats  desfilen davant dels nostres ulls amb les interversions del personatge d'un observador burleta, el clàssic "fool" shakespearià i amanits amb la presència de la música i de les cançons. Les mil cares de l'amor, que ens presenta el dramaturg més gran de tots els temps, sobretot en llengua anglesa.

Coneixia el text de "Molt soroll per no res"  amb les trifulgues dels amants Benedicte i Beatriu, obra que a l'octubre van representar al Teatre Nacional sota la direcció l'Àngel Llàser. Els altres textos de A&S,  corresponen a "Els dos cavallers de Verona", Proteu i Júlia, Valentí i Sílvia i el quartet de cavallers i el quartet de dames de "Treballs d'amor perdut".
Repartiment de luxe, cinc actrius i quatre actors, tots nou coneguts i admirats per nosaltres: Ariadna Gil, Laura Aubert, Mercè Pons, Rosa Renom, Silvia Bel entre les dones i, Aleix Albareda, Àlex Casanovas, Joel Joan i Jordi Boixaderas  en el paper masculí. Bona dicció del text, es podien seguir molt bé els diàlegs, tots ells canten, ballen i es mouen amb deseiximent; comentar-vos que escoltar  la veu solista de Jordi Boixaderas en un poema amorós sorprèn i,  també, quan ho fa Joel Joan, una mica més pompós quan fa de solista en el seu torn.

Tot plegat una comèdia agradable, intranscendent i ben interpretada. Dramatúrgia a càrrec de  per Guillem-Jordi Graells, i direcció de Josep Maria Mestres. Molt bo en tot moment, l'acompanyament musical de Núria Andorrà.

Única cosa en contra, un xic cara l'entrada per les nostres butxaques,  sense reducció per a les persones sèniors, almenys aquest diumenge a la tarda, a més del recàrrec del Atrápalo afegit. Per Internet no poguérem treure les entrades, per més que ho intentarem.

Tot sigui per mantenir viu el teatre.



2 comentaris:

  1. Ai la política que tot ho amara. Mentre no sigui una tragicomèdia!

    ResponElimina
  2. Ai la política que tot ho amara. Mentre no sigui una tragicomèdia!

    ResponElimina