dimarts, 20 d’octubre del 2015




Robert Delaunay, l'autor de la Dona llegint de la nostra Foto de la setmana, o del temps que sigui, és una figura cabdal per comprendre l'art del nostre temps,

 És un dels artistes que més poden ajudar-nos a comprendre com es va arribar a l'abstracció. Escenògraf de professió, es va interessar pels postimpressionistes (Gauguin, Seurat ...) i pels estudis sobre el color dels teòrics de l'art del moment. Va participar dels inicis del cubisme d'una forma molt personal que es va anomenar Orfisme que buscava la descomposició del color i la dissolució de la forma a través de la llum i que finalment va desembocar  en l'abstracció.
Es va casar amb Sònia Terk ( més coneguda com a Sònia Delaunay) amb la que va compartir els seus interessos artístics, participant ambdós de la primera exposició de Der Blaue Reitter ( El genet blau)També conjuntament van escriure un tractat sobre la llum i el color que va influenciar decisivament els pintors que es decantaven cap a l'abstracció, com per exemple Paul Klee.
Després d'una breu etapa figurativa, Delaunay va reprendre l'abstracció més rigorosa,
  En un viatge a París (oh com enyoro París) vaig veure al Centre Pompidou una exposicició dels dos Delaunay que em va arravatar. Ella, la Sònia encara m'agrada més, tot i que comparteixen un estil molt semblant, no en va van investgar junts i alhora. Si entreu al Google i poseu Delaunay/ imatges, trobareu moltes més obres seves.
.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada