diumenge, 27 de setembre del 2015

L'arpa i les seves vibracions, 400



                                             
Dos fets que avui  27 de setembre de 2015, m'omplen de goig. Fa una estona he pogut votar pel que  possiblement portarà a un canvi a Catalunya, el nostre país; clima festiu i molta gent al carrer, demà sabrem  el resultat.

L'altra, la meva aportació  número 400 al  bloc. Gràcies novament Mª Dolors per haver infantat aquest bolc, on el grup d'escriptura, ara malauradament escapçat pels companys que s'exclouen,  ens ha permès compartir molts dies de bona escriptura i coneixements literaris, de cinema, de teatre, de   música i un llarg etc.  Desitjo  que el Rafel, la Marisa i la Malole, retornin en un futur proper.
He triar escriure de música per tots vosaltres, en aquesta 400 aportació:  
Som-hi!
                                     DAPHNIS I CHLOÉ

Disseny del decorat el dia de l'estrena mundial
Avui matí , primer dia de concert d'aqueta temporada de l'OBC a l'Auditori i,  l'estrena de Kazushi Ona com a director titular , amb l'obra cabdal de d'Impressionisme francès, el ballet Daphnis i Chloè, de Maurice Ravel, en la versió completa per a orquestra i cor, gairebé una hora de música simfonicocoral . Amb la col·laboració  de les corals, Cor Madrigal i Cor Lieder Càmera. L'argument  tracta de l'amor i la relació delicadament eròtica entre un cabrer i una pastora. 
Paisatge de Francois-Louis Français
Ravel , inicia la partitura el 1909 i , s'estrena en el Théâtre du Chátelet de París, pels Ballets Russos, el 1912
Quan, els Ballets Russos van estrenar a París, aqueta partitura, el públic va saber immediatament que estaven davant d'una obra mestra. Ben aviat les orquestres varen interpretar la música d'aquesta "simfonia coreogràfica" sense escenificar.
Ravel l'escriu per ser interpretada per una gran orquestra, amb harmonies exuberants típiques de l'impressionisme musical. Considerada com una de les seves millors obres i la més llarga.
Excel·lent  matí de música a L'Auditori desitjant que la nova temporada sigui bona per a tothom.
Kazushi Ono, nou director OBC








      



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada