divendres, 1 de maig del 2015

Avui no us envio un enigma sinó el record d'un personatge entranyable que els que tenim uns anys a l'esquena havíem vist mil vegades per la ciutat: l'home dels coloms. El vaig trobar en un blog del que us envio l'enllaç
Si a Google escriviu: home dels coloms, hi ha diverses entrades, però la història vertadera és la que s'explica en aquest blog. Les altres surten d'aquí.

Una vegada, acabada de casar, vaig fer el reciclatge d'una taula camilla vella, convertint-la en la nostra tauleta baixa. El centre era pintat amb motius més o menys geomètrics i tot al voltant hi vaig pirogravar uns compartiments i en cada un d'ells un personatge típic de Barcelona: la monyos, l'home dels coloms, el gelader, el fotògraf de l'entrada del Parc de la Ciutadella, una florista de la Rambla, el noi de la pastisseria amb la caixa del repartiment... No recordo com va acabar aquella tauleta que va rebre tantes papilles, plàtans aixafats, salses de tomàquets i altres restes de tota mena d'una família amb set fills. Ara m'agradaria molt tenir-la, no tant per ser "record de família", quant per trobar aquells personatges que ara ja no sé ni recordar. Hauré de mirar entre les fotos d'aquells temps si per casualitat en alguna hi surt.  

4 comentaris:

  1. Gràcies per enllaç al meu article sobre l'home dels coloms, Maria Dolors.

    ResponElimina
    Respostes
    1. M'ha posat molt contenta que llegissis el meu (vaja,nostre) bloc. A veure si en fas costum. A mi també m'agraden molt els racons i les històries de Barcelona. Ja et considero un amic.

      Elimina
  2. La nostra té més de cent anys i la tenim a Mont-ral. Ja era de la iaia. Però sempre l'hem tinguda coberta. Quants anys de braser...
    A més, deien que posar els peus sobre la fusta era convenient quan hi havia tempesta, per aïllar.

    ResponElimina
  3. Llàstima de Pinterest!!!!! Ara segur que en tindries la foto i mil taules plagiades pel món :-)

    ResponElimina