dimarts, 5 de maig del 2015

L'arpa i les seves vibracions, 384

Cine Verdi Park. (VO)
Director Zeresena Mehari, any 2014.
Rodada a Addis Abeba, explica la historia real  d'una adolescent de 14 anys, Hirut ,que és víctima dels rituals de la seva terra, Etiòpia, quan els nois rapten amb violència a la dona amb qui es volen casar.
Rodada ja feia temps, no ha sigut fins ara, que Angelina Jolie, dóna el seu ajut i també diners per posar-la en pantalla. Jolie, té curiosament també nacionalitat camboiana, un país asiàtic amb lleis ancestrals que es podrien comparar.
Mecon Getnet és l'advocada Meaza Ashenagi, que estarà sempre al costat de la nena.
Tizita Hagere,  és Hairut.
La veiérem el dia de l'estrena i ens va agradar a tots. No és un documental, més bé un retrat actual d'Etiòpia amb les seves tradicions i valors, mostrada en aquesta pel·lícula per les lleis i, el consell d'ancians que jutgen el que la tradició ha dictat sempre.
Jo, d'Etiòpia en sé molt poques coses, quan estudiàvem és deia Abissínia, un estat independent d'Àfrica i un dels més antics del món, quasi mai colonitzat.

( Rafel, segur que tu en sabries més coses, com que vol dir Difret)




2 comentaris:

  1. Según he leído, este film está basado en un hecho real y rodado en "AMÁRICO", idioma oficial de Etiopía, donde la palabra "DIFRET" puede significar al mismo tiempo: "VALIENTE" y "VIOLACIÓN". Encontrarás más información en:
    http://www.lahiguera.net/cinemania/pelicula/6612/comentario.php

    ResponElimina
  2. Gràcies, ja sabia que tindries resposta.

    ResponElimina