dilluns, 11 de maig del 2015

L'arpa i les seves vibracions, 385

Cartell 2015 
Gent, molta gent, moltíssim turista, això és el que vaig trobar com tothom que va tenir la idea d'anar, el dissabte dia 9 a Girona, a la inauguració dels " 60 anys Girona Temps de Flors". Llargues cues per entrar als llocs emblemàtics, com els Banys Àrabs, Ajuntament, Teatre municipal, Palau de Caramany, Universitat, soterranis de la catedral, Serraïnes, Casa Lleó Avinay, Torre Gironella jardins dels Alemanys, Plaça dels Jurats i , un llarg etc. Fàcil la visió del riu Onyar, ja que la decoració floral que representava hortènsies blaves surant sobre les aigües, es veia bé des dels ponts i a cada vorera del riu.
Escalinata catedral, 2014
Anava amb un grup i teníem una guia concertada, professora de història, donat que no es podia passar per enlloc, al final vam acabar fent una visita  de la història romana de la ciutat i la seva posterior evolució, calçada romana, ocupació musulmana, això sol ja va justificar el viatge, visita  a l'església de Sant Feliu amb les tres tombes consecutives de Sant Narcís, l' última on reposa finalment és un interessant sepulcre gòtic. Continuem amb la  visita a la Catedral, el punt més alt de la ciutat, té la nau gòtica més gran del món, quasi 23 metres, del segle IX d'estil romànic primer i seguit del gòtic després. Seguidament oportunitat de veure en l'espai Tresors el recent restaurat "Tapis de la creació", ves per on no hi havia ningú i, la guia s'esplaià en una explicació exhaustiva.


És clar que per fer aquest itinerari no cal anar-hi el dia de les flors, però almenys varem aprofitar la anada a Girona.
Les fotografies un desastre, surten cares, mans, clatells de tota mena, tant a les de les escales de la catedral, com les de carrers costeruts on podies alçar la màquina o bé de dalt a baix, o bé de baix a dalt.
Comento el disseny del cartell guanyador d'enguany, és de la jove Daniela Monsó, que viu des de fa set anys a Girona, estudiant de batxillerat artístic de l'Institut Santiago Sobrequés. Explica que s'ha inspirat en les flors, amb els seus colors i formes, i amb l'aire urbà però alhora acollidor de Girona. La seva voluntat va ser transmetre alegria, mitjançant el color, delicadesa, mitjançant els pots de vidre, i potència, a partir del format de plantilla. Per elaborar-lo va fer una foto de sis gots de vidre amb aigua i una flor a dins col·locats al pont de Pedra.
Podeu trobar també la metàfora en els sis gots del cartell,  que a vegades no cal arribar al límit de les coses perquè siguin boniques, i que per això es poden veure mig buits o mig plens, tal com ella diu, poc i molt, senzillesa i potència, són l'equilibri perfecte. (Rafel i Marçal els nostres experts de cartells, ja hi direu la vostra dijous, quan ens trobem).


Sant Martí Vell 
Restaurants i bars impossibles d'entra-hi, marxem lluny cap a Sant Martí Vell, on en una antiga masia ens serveixen un bon dinar i un bon vi, amb una certa tranquil·litat, desprès del cafè, cotxe i a pocs kilòmetres, visita al Santuari dels Àngels. en la localitat de Madremanya, des d'alli contemplació de les muntanyes que rodegen l'Empordà i visió d'una mica de la costa llunyana.
Durant la tornada la radio ens obsequia amb la retransmissió del partit de futbol on en Messi fa els dos gols. Eufòria i bona entrada a Barcelona.


1 comentari:

  1. M-Teresa, no s'hi pot anar en cap de setmana. Jo no hi he estat mai i sempre penso en anar-hi, però les riuades de gent em superen. Els esdeveniments que duren més és millor esperar un dia feiner per poder-ne gaudir millor . Crec que els que van visitar Girona el dilluns següent ho van trobar més alleugerit.

    ResponElimina