diumenge, 8 d’abril del 2012

PANEM ET CIRCENSES

Sense comentaris.

El bisbe d'Alcalá de Henares (Madrid), Juan Antonio Reig Pla, va carregar amb duresa contra l'homosexualitat en la seva homilia dels Sants Oficis de Divendres Sant en una missa que va ser retransmesa per La 2 de Televisió Espanyola.

En el seu sermó, Reig Pla va vincular l'homosexualitat amb la prostitució a l'afirmar que els homes que influïts per "tantes ideologies que acaben per no orientar bé el que és la sexualitat humana" senten "atracció per les persones del seu mateix sexe", "a vegades per comprovar-lo es corrompen i es prostitueixen o van a clubs d'homes nocturns. "Us asseguro que troben l'infern", va sentenciar. Reig Pla, que va ser bisbe de Castelló, també va apuntar que "alguns" gais han estat víctimes d'abusos per "les seves pròpies famílies".

No només va criticar l'homosexualitat. En una homilia centrada en el pecat i la ingratitud respecte a Déu, Reig Pla també va citar com a exemples d'aquest pecat l'avortament, l'adulteri, el consum d'alcohol per part dels joves i els abusos que poden cometre empresaris i treballadors.

Així, Reig Pla va alertar contra les dones que són "seduïdes" per la "temptació" de l'avortament i va apuntar que aquella que decideix interrompre el seu embaràs "s'ha destruït a si mateixa" i "ha destruït una vida innocent". Aquestes dones, va continuar, "porten el patiment en el seu cor i encara que passin els anys no poden dormir" per aquest patiment. El bisbe també va criticar les dones que "ofereixen favors sexuals" als seus caps per mantenir la feina o escalar posicions en l'empresa.

Els joves i l'alcohol

També va lamentar el consum d'alcohol per part dels joves i va explicar la seva experiència quan passava cada diumenge davant la discoteca Dulce Pecado. "Hauríeu d'haver vist com sortien diumenge al matí. Semblaven cadàvers ambulants, nois destrossats, carregats d'alcohol i droga", va apuntar.

El sermó també va incloure els empresaris i els treballadors. El bisbe va alertar contra la "cobdícia i l'avarícia" que pot portar els empresaris a "abusar dels seus empleats". A més, va criticar aquells treballadors que "no són justos" al seu lloc de treball, "sostreuen béns de l'empresa" i, amb això, "es corrompen a si mateixos".

I a l'acabar de llegir podem dir: ¡BONA PASCUA!

2 comentaris:

  1. Aquesta es l'esglesia que tenim. La que tot hom es mereix. La que está recolçada pel PP, que recordeu que es qui mana al Gobern. (El mateix val pels de Convergencia i encara mes pels de Unió). Son tots ells la dreta mes pura y dura. La que encara no ens hem pogut treure de sobre. ¡I tenim per anys! Aixó que diu la Constitución de som un poble laic es mentida. No han marxat, encara hi son. I continuarán sent-hi perque els voten el poble espanyol i català. Ells son els que els hi donen el poder ¡Aixó vol dir quelcom!

    ResponElimina
  2. Hay que tener en cuenta, además, que en televisión tienen que saber el contenido de lo que se dirá y se hará, con antelación, por tanto sabían lo que iba ha decir ese obispo y seguro que les pareció bien, en otras épocas lo hubiesen prohibido. Todo lo que está sucediendo en nuestro país, está haciendo mucho daño y llegará a ser irreparable.

    ResponElimina