dilluns, 16 d’abril del 2012

L'arpa i les seves vibracions, 180


Estimar la música, com fer-ho?
Amb aquest títol tan simple, l’Oratori de Sant Felip Neri de Gràcia, carrer del Sol, nº 8, ofereix un cop al mes, sempre en diumenges i a les 5 de la tarda, amb entrada gratuïta , una projecció d’un DVD’s musical, comentat per la professora de música Mª Dolors Rius.
He escoltat diverses òperes, diversos concerts i d’altres obres musicals, amb uns comentaris molt didàctics, durant dos anys.
Ahir era dedicat a Mozart en el seu 250e Aniversari del seu naixement.  El DVD triat que vaig escoltar i visionar en una pantalla gran situada davant de l’altar major fou el de Petits cantaires de Viena, director Bertrand de Billy, i l’orquestra la simfònica de la Radio de Viena. Enregistrada dins la catedral de Viena, coneguda com la de Sant Esteve. El realitzador va donar puntualment visions de l’interior de la magnifica catedral. Els temes foren una selecció d’algunes “joies” de la música sacra de Mozart. A destacar la Missa en Do major, més coneguda com la de la Coronació, Les vespres solennes , o la coneguda Ave Verum Corpus.
Una tarda plàcida de Pasqua amb música de Mozart. Propera audició el 20 de maig amb fragments d’Aida de Verdi, producció de Franco Zeffirelli.

2 comentaris:

  1. Sempre son fracments o també projecten obres senseres? Perque es un altre obsió molt interesant.

    ResponElimina
  2. En la audició del diumenge eren fragments escollits de Mozart triant la música i solistes de prestigi, en els altres dies com serà el cas de l'Aida també seràn fragments però sense moures de la mateixa ópera. Hi assisteixen alumnes de l'escola de la Mª Dolors que fa els comentaris i molta gent del barri, alguns no han vist mai una ópera en teatre, per tan és una divulgació molt estimulant. Sempre tria segons el seu criteri els directors i cantants de més prestigi, vius o morts.

    ResponElimina