dilluns, 2 de maig del 2011

PANEM ET CIRCENSES

Com que la Ma. Dolors ens demana que posem títol a la nostra participació, li faig cas. Avui, la notícia de l'any es mereix un PA I CIRC sense numerar.

Heu vist a la tele la mort de l'Osama Bin Laden? Dic a la tele perquè tot i que jo ho he sentit de matinada, ha estat el veure la celebració als Estats Units el que m'ha mogut a escriure.

A la zona zero de Manhattan els estudiants de diferents universitats (portats en autocar, com per les manifestacions sindicals de l'època de'n Franco?) cridant U.S.A., U.S.A. Estudiants que quan hi va haver l'atemptat de les Torres Bessones gairebé no havien nascut. Noies maquillades com per anar de festa, tothom feliç i content. A Times Square, al costat dels rètols lluminosos la imatge del presi explicant que per una ordre seva, amb una meticulositat i precisió perfecta (doncs serà el primer cop) uns valents soldats americans, havien mort Bin Laden, havent perdut això si, un helicòpter. Però que l'altre helicòpter havia servit per traslladar el cos del terroriste number one des del Pakistan a l'Afganistan, a on en una base militar s'havia confirmat que era ell i seguint el "ritus islàmic" s'havia llençat el cos al mar (com feia en Pinochet amb els xilens contraris a ell). I els cartells OBAMA 1 - OSAMA 0 com si fos un partit de rugby?. La foto de la cara deformada de Bin Laden que després s'ha demostrat que era un muntatge, ja que diuen l'han mort d'un tret al cap. (recordo amb esgarrifança la foto dels fills de Sadam Hussein amb el cos inflat cosit de dalt a baix i de dreta a esquerra com si fossin porcs)?.

Ja sé que escric a cop calent però si això és el triomf de la democràcia i de la civilitazació, QUINA MERDA!


3 comentaris:

  1. He seguit el Josep Cuni i tot el regitzell de contertulians que avui ha portat amb urgència.Un d'ells que crec és diu Manolo i que m'agrada molt, és el que sabia més coses de la CIA, ha dit que sempre actua així: confirma i desmenteix a l'hora, i amb la confusió que obtè enmascara la noticia. L'Antoni Puigvert per la seva banda ha dit que és pot crear un màrtir i ser el revés del que es busca. El que ha posar cara d'estranyesa ha sigut un àrab que ha dit que mai s'enterra al mar, la seva cara ho deia tot. En fi embolica que fa fort.

    ResponElimina
  2. Efectivaqment, jo també ho he vist i m'he quedat amb més dubtes dels que ja tenia.
    Ah Marisa, no he dit que poseu títol swinó etiqueta a sota del requadre on escdriviu

    ResponElimina
  3. Molt encertada la teva reflexió! Pretenen fer de nosaltres tot els que els rota. Mai sabrem la veritat del que ha passat. Jo no he vist en Cuní però si he sentit les opinions de la gent que prenia el café aquest matí a primera hora. Hi havia per tots els gustos però ningú estava content de que haguessin matat el terrorista més buscat. Es bén curiós, no us sembla? Si les coses s'haguessin fet d'un altra manera, els comentaris haguessin estat ben diferents. Hi havia qui recordava que en Bin Laden havia estat un agent de la CIA. Un altre deia que era com aquí, que quan es comet un atemptat, l'endemà agafen uns terroristes en una operació espectacular que, probablement tenien preparada de feia temps. Necessitava l'Obama un recolzament per a pujar el seu percentage d'aprobació popular? Doncs ja ho ha tingut, llevat que se'l giri a l'inrevés si comencen a ver-hi atemptats a dojo. Nois i noies, en lloc de contenta (com semblen estar els americans)estic trista, com tota la gent que reflexiona i no pot arribar a cap conclusió lògica.

    ResponElimina