divendres, 13 de maig del 2011

2011-05-13


Ahir dijous, dia de l'aniversari de la meva amiga Mercè

A les deu del matí sortim en expedició cap a Vilassar de Mar. La cita és relativament matinera perquè estem convocats al Museu de la Mina Vella. Aquesta mina és la que, barrejada amb aigua provinent del Ter, abasteix d’aigua al poble. Era una visita que feia temps teníem pendent i ha estat molt interessant. En aquest lloc hi ha una casa, les restes d’un antic molí, els pous de captació d’aigua, les basses d’emmagatzematge i també una estació meteorològica en actiu i una estació solar fotovoltaica sobre un dels dipòsits coberts. L’energia generada la venen a la companyia elèctrica. Al museu podem veure la història i diferents aspectes dels sistemes de captació i distribució de l’aigua. També fotografies, estris, peces diverses.

Aquí us poso unes quantes de les fotografies fetes, però la recomanació és que cal veure-ho de debò perquè no es veu tot ni prou bé com per fer-se una idea cabal.

El que més m’ha agradat, o més ben dit, els detalls que he trobat més curiosos o bonics són les peces raríssimes i l’acció que l’aigua, el rovell, la calç i el temps les hi ha produït. I els diversos tipus d’aixetes, tapes de registre, canonades, manòmetres, mesuradors etc. Tot, petites coses d’us habitual que el temps ha modificat i ha convertit moltes vegades en objectes obsolets. Alguns d’ells, vistos desapassionadament acaben essent escultures vitals. El seu valor ja depassa el de l’ús i les converteix en objectes de contemplació i, a vegades, en autèntiques obres d’art i disseny.

Si algú n’està interessat he comprat un llibret que ho explica tot.

Avui a la tarda vaig a la platja a buscar tresors. Sí, heu llegit bé. És una activitat organitzada per Omnium Cultural. Ja us explicaré com ha anat.

Ah! Me n’oblidava, aquesta setmana, la guanyadora de l’Enigma ha estat LA MARIA TERESA!!!!

2 comentaris: