dimecres, 11 de maig del 2011

L'ARPA I LES SEVES VIBRACIONS 101

FESTA DE SANT PONÇ

Avui 11 de maig la tradició religiosa commemora Sant Ponç, nascut a Roma i mort a Niça el 258, màrtir durant la persecució de Valerià. Se'l considera un estudios de les herbes aromàtiques i de les seves aplicacions curatives.

Suposo que la Mª Dolors estarà trescant pel carrer de l’Hospital, jo hi aniré per la tarda. Espero no xafar-li el reportatge que sempre podem compartir amb les seves fotografies per enriquir-nos mútuament.

És una festa que no em perdo mai, m’agrada olorar la barreja d’herbes. A les paradetes s’hi troben casi totes: camamilla, orenga, marialluïsa, menta, tarongina, sajolida, llorer, ginesta, til·la, romaní, marduix, poniol, i altres.

Li donen color i sabor les llaminadures de fruites confitades, el típic arrop i el caramels de menta, d’eucaliptus i d’altres varietats. Tota classe de mels i també porcions de ruscos portats pels apicultors.

Si us animeu potser ens hi trobarem.


1 comentari:

  1. En Joan ha estat aquesta tarda i ha arribat a casa carregat de mel, fruita confitada, codonyat i unes "rosquillas de anís" de Extremadura, boníssimes. Sort que a mi el dolç no m'agrada que si no....

    ResponElimina