dijous, 22 d’abril del 2010

TRESCA I VERDESCA - 97


Font de la Plaça d'Espanya, dedicada al seny català
Per si no ho sabieu és de l'arquitecte Jujol. Originariament, al començ de l'Avinguda Maria Cristina hi havia quatre columnes que foren derruides per ordre de Primo de Rivera perquè significaven les quatre barres de la bandera. (I no en digueu senyera perquè és rebaixar-la doncs és el banderí d'una corporació. La bandera és la que du els colors o emblemes d'una nació) .
  • La democràcia no es construeix amb lleis i sentències sinó amb voluntats. Miquel Roca dixit, en una mostra transparent de seny català.
  • Jo, que ja sabia de la salubritat (es diu així?) del pa amb tomàquet , em trobo avui amb una recepta de torrada amb tomàquet i tiretes de pebrot i espàrrecs boscans, tot ben amanit. Si no sabeu on trobar els espàrrecs, a Saifores n'hi ha a carretades. Cal però saber-los trobar. Els espàrrecs, com els dracs, apareixen a qui se'ls mereix.
  • També en clau de cuina, la Carme Ruscalleda treu llibre de trucs i consells: 100 placeres para compartir.
  • Demà, demà... perquè no veure de nou Dias de vino i rosas? Encara que potser no, que és una mica depriment.
  • Dissabte he de fer una visita comentada al Museu de Ceràmica. Per preparar-la m'he llegit les meves publicacions i he après un munt de coses. Això de la jubilació és com un rentat de cervell o una nova vida.
  • A l'Arts Santa Mònica fins diumenge Fira d'Arts i Disseny de Barcelona. 65 expositors.
  • D'en Samaranc no cal parlar. Us suposo assabentats ad exhausum de la seva vida, història i miracles. RIP
  • I RIP total que demà ja ens cansarem prou.

1 comentari:

  1. Llegit a l'ADN d'avui:
    Un robot fet a BCN viatjarà a la Lluna per a participar en un concurs. Llàstima que no l'enviin ben farcit d'elements indesitjables i que fos sense retorn.
    BCN implantarà fanals de LED a partir de 2012. Diuen que es guanyarà en eficiència i que la llum serà més agradable. Doncs què bé! no diu el que ens costarà, és clar. Ja posats que les col·loquin a la Diagonal.
    Multada amb 1.125 € per passejar el gos per la platja a Tarragona. Que potser era un rotwailer sense morrió i amb la platja plena de nens i/o jubilats?
    Leonard Nimoy, el capità Spock d'Star Trek anuncia que es retira. Te 79 anys i ja no assistirà a les trobades de Fans de la sèrie. Potser és que se li han arrodonit les orelles...

    Que us omplin de roses i llibres!

    ResponElimina