dimecres, 21 d’abril del 2010

TRESCA I VERDESCA - 96


  • La Joanna Bonet, avui publica un interessant article sobre bibliòfags. En ell hi podem trobar cites divertides i un llibre que ha d'estar molt bé que es diu "Bibliotecas llenas de fantasmas". Sapigueu que Umberto Eco va dir: Si Diós existiera, seria una biblioteca. I després, acaba l'article amb la cita d'un metge polac, Andrzej Szczeklik : la literatura, como la ducha, tiene efectos terapèuticos. Que ve a ser una traducció d'allò de la mens sana in corpore sano. Ja ho sabeu, divendres ben dutxadets i al carrer que jo , que no soc Eco, ja deia fa temps que (Avui) si bé t'hi fixes, sota les pedres pots trobar lletres, frases senceres pengen dels arbres , els titols nous seuen als banc i les passes, sobre les llambordes , tenen ritme de vers.
  • Francesc Marc Àlvaro, en un molt bon article de recomanable lectura, parla de la Memòria , la Transició i Garzón. I d'entre totes les coses que diu , una imatge : la transició era atravessar un camp minat sense acabar saltant pels aires. Ningú no va voler desenterrar aquestes mines que, rovellades, al cap del temps van anar quedant a la vista de tothom. Compte que les mines, tot i rovellades, exploten.
  • No us agradaria anar a veure la Degustación de Titus Andrónicus de la Fura dels Baus? Us suposo enterats de què va l'assumpte perquè aquests dies els diaris n'han parlat a bastament. Confesso que m'encantaria aquest espectacle entre el canibalisme i la poesia. com el qualifica la Cristina Jolonch, sí, aquella crítica de cuina a qui se li va escapar el client gurmet i crític també, al Bulli. La foto d'un tocino a punt de rostir-se a la cuina del Mugaritz és impactant.
  • Demà a la nit, a la llibreria Martinez Perez (València 246 ) sessió de jazz amb The jazz preachers, els solistes de La locomotora negra. A les 20'30 h 15€.
  • El Racc diu que a la Diagonal, reforma sí, però que cal pensar-la millor. O sigui que ni A, ni B, ni C. Ni contigo ni sin ti, la cosa tiene remedio.
  • Un empleat d'Apple va perdre el prototipus del nou iPhone en un bar després d'unes quantes cerveses. Després de visicituts rocambolesques , el prototip , trobat per un client, va anar passant de mà en mà i finalment, el va comprar Gizmodo que molt senyor, ell, es va posar en contacte amb Apple i els hi va tornar. Diu que aquest prototip li cremava les butxaques. Segons de quina butxaca es tractés, es compren.
  • La Rambla. In/Out. Novarina 2.587 personatges i 331 definicions de Déu.Visions de Barcelona, per diversos artistes. A Barcelona . Arts Santa Mònica. La Rambla 7.
  • Objectes que han canviat el món. A Roca Gallery. Al darrera del C. Inglés de Diagonal
  • La escopeta nacional, de Berlanga, als Amics de la Unesco- Mallorca 207 a les 19h. Gratuit.
  • Joost Swarte i Javier Mariscal. Dibuixos. FAD. pl dels Àngels 5-6
  • Chicas: diumenge amb La Vanguardia New York, New York de M.Scorsesse, amb L. Minelli i R. de Niro, per 1€. Ah la memòria, oh el record! Si no hi tornem de debò no serà per falta de ganes. Per mi, ara mateix.

1 comentari:

  1. Estimada en el Senyor, in this moment arribo a casa meva després de fer la bona obra del dia. Amb la meva cunyada i germana de'n Joan hem anat a visitar una cosina d'ells que s'està en una residència a Terrassa. Del bar al sofà del seu apartament, del sofà del seu apartament al restaurant de la residència, altre cop al sofà i ara tren i bus cap a casa. M'ha fet salivera veure tot el que hauria pogut fer. (Després tampoc ho faig però així em puc queixar, je,je.)
    Amb dir-vos que avui ni he pogut llegir el diari.
    Però ja tinc un nou llibret dels meus relats encadenats del concurs per internet de la ràdio. A empentes i rodolons els vaig acabar i els he fet imprimir i ara ja vaig pel tercer curs. Poques setmanes he arribat a temps d'enviar-los però quan puc els escric i els guardo.
    Ara m'en vaig a fer una cervesa amb un amic de l'hospital.
    Apa, siau.

    ResponElimina