dilluns, 2 de desembre del 2013

L'arpa i les seves vibracions, 312


Novament he tingut el goig de participar i en van quatre consecutius en el XXVIII Congrés Internacional convocat pel "PONTIFICIO CONSIGLIO PER GLI OPERATI SANITARI"
Enguany l'estudi s'ha centrat en parlar de les patologies que presenten les malalties neurodegeneratives. (Curiosament el mateix temari que presenta TV3). Tres dies intensos de comunicacions  i canvi d'experiencies a nivell mundial. Ens hem reunit a la Nuova Aula del Sinodo Città del Vaticano 700 assistens de 35 païssos, cal però restar un petit nombre de congressístes que sols assisteixen a la presentació i que després rapidament abandonen l'aula, em refereixo a l'alcalde de Roma, alcaldes d'altres ciutats italianes, embaixadors de diverses nacions, polítics, algun cardenal i altres que assisteíxen per donar fe de que acullen el Congrès.
Acabats els preliminars comencen les aportacions serioses dels científics, Unanimitat absoluta en incloure a nivell mundial com afectació més extesa la malaltia d'Alzheimer, la segona la de Parkinson i segueixen totes les demès, la llista és llarga: epilepsia, ataxia de Friedreich, Devic, Lafora, Esclerosis múltiple, E. lateral miotròfica, etc...
Textos en italià, anglès, francès, alemany. Enguany res d'Espanya i un de sol en castellà del Degà de la Facultat de Medecina de  Xile. Ponents de Paesi Bassi, Congo, Polonia, Tanzania, Roma, USA, Milano, Francia, Gran Bretagna, Danimarca, Israele, Svizzera,Università Australiana, Germania, India, Portland, Uganda, Montreal, Portogallo, Buenos Aires i Monaco, entre altres.
Especialistes en medecina, en neurologia, neuroregeneratistes, en genètica, en demències, medecina paliativa, consultors de medecina legal, neuroepidermiòlegs, experts en rehabilitació i nutrició especial, i aqui també em deixo moltes especialitats.                                                                                              .
El nivell ha estat tan alt i profund, que jo m'he quedat molt petita davant de tants estudis. Com que tinc els apunts que vaig agafar  de la traducció simultània, itàlia i/o anglès, si m'animo tinc moltes coses apreses per explicar-vos.Dir-vos que la neurologia a nivell mundial ara mateix sembla de ciencia ficció, però és real. Ja em teniu totalment bocabadada davant de : Telemedicina, exposada amb vehemencia per Prof. Louis Lareng fundador a Touluse d'aquesta modalitat i, que permet ajudar a curar i operar a distància, en qualsevol quiròfant del món, que tingui la pantalla receptiva adequada.
Domotica i Robotica, Dott. Dario Russo  de Pisa, que fan la vida del disminuit més fàcil.
Tot el Congrès ha estat a cura del Pontifici Consilium del Vaticà, que ha organitzat tota aquesta moguda amb el desig de servir  tal com podeu llegir en la portada del programa que adjunto de "La Chiesa al servizio della persona anziana malata: la cura delle persone affette da patologie neurodegenerative"
 El matí de l'últim dia audiència amb el Papa Francesc, el tenia molt a prop, que ens saludà amb unes paraules amables, tot insistin en que tinguessim cura dels malalts i ancians, amb estudi, dedicació i molta estimació. Un grup d'uns 20 malalts amb patologies neurològiques, foren invitats a la trobada amb nosaltres, uns amb cadira de rodes, altres amb lliteres, El Papa els acaronà un per un i els hi va dir paraules a cau d'orella, les seves cares expresavent alegria i, a la seva vegada també l'omplien de petons.
Ara que estic jubilada i l'hospital em queda molt lluny com a lloc de treball, després de gaudir del Congrès i aprendre moltes coses, de parlar amb gent de molts païssos, em quedo amb una frase i no precisament de medicina, sinó del Papa:
                                                          
                            NO TINGUEU POR DE LA TENDRESA  

4 comentaris:

  1. M'ha commugut el teu relat i aquest Papa em mereix tot el respecte. És tendre.

    ResponElimina
  2. M'han agradat molt les teves explicacions. Per una banda m'ha sorprès l'absència d'intervencions espanyoles, però per l'altre comprovo que la manca d'interès a España per la investigació lamentablement és força evident.

    ResponElimina
  3. Quan un viatge és tan enriquidor com aquest teu, totes les paraules ha de ser forçosament explicacions. El viatge de debò és el de dins i segur que l'has fet amb escreix.

    ResponElimina
  4. Molt interessant aquesta teva aportació i molt emotiva la frase del nou Papa Bergoglio... No tingueu por de la tendresa...!!! (touché).
    Una abraçada

    ResponElimina