dimarts, 10 de desembre del 2013

Afegitó a l'entrada d'ahir, o de com fer-se ric, salvar el país i alhora "fer país"

Barcelona, l'any 35, va tenir un alcalde Joan Pic i Pon, que va excel·lir en relliscades verbals i altres. Per exemple: que el peor tirano de la Història fue el Tirano de Bergerac o aclarint que el caviar eren huevos de centurión... Un dia en que es discutien temes de pressupost, va demanar que es destinessin uns diners per a fer no sé què i el Mas Colell del moment volent passar plana digué: això són pecata minuta, traient-li importància, al que l'excel·lentíssim senyor Alcalde va respondre: res de diminuta és una petaca molt gran i important.
Avui, al diari hi ha una nota que diu que hi ha quatre mil milions de xinesos i mil milions d'indis que volen veure Roma, Florència i Venècia... i suposo jo, Barcelona, sobretot a partir d'ara.. Sense parlar dels atres pecata minuti d'altres països. Si un sol ha deixat 60 o 65, tan  és, de milions d'euros, quant haurien de gastar cada un dels possibles turistes que venen a la ciutat per anivellar els pressupostos? Jo no ho sé dir perquè sóc de lletres i em maregen les quantitats més enllà del milió, però crec que dos euros com a taxa turística, això sí que son petaques diminutes. O és que entre tots ens estan fet "la petaca" (broma en desús però ben viva, del taran·nà patri.

1 comentari:

  1. com cantava la Trinca: Que mai no ens falti al·legría, per demanar autonomía i que no ens falti salut per demanar l'Estatut. je,je,je.

    ResponElimina