divendres, 8 de febrer del 2013

L'ENIGMA DE LA TRESCA



Avui un doble repte : A una plaça de Gràcia que té nom de feina del camp, hi ha una casa, antiga masia (que dóna nom a la Plaça), amb una creu a sobre la porta. A dins es troba la tomba d'un dels personatges més curiosos i enigmàtics del s. XX: una monja capaç d'estar a dos llocs al mateix temps. Com es diu la plaça i com en deien a la monja?

3 comentaris:

  1. Aquesta me la sé molt bé perquè som veïnes. És a la plaça Trilla, entrada per Gran de Gràcia 177, és realment una antiga masia i les monges hi tenen una capelleta que passa desapecebuda. Són les Hermanas de Jesús Paciente i s'han dedicat sempre sense fer sorroll a cuidar malalts del barri molt pobres i sols, jo en trobo una de fa anys, ara molt velleta a l'Ambulatori on va a buscar medecines pels enllitats. Curiosament son dues les fundadores i tenen les dues tombes a dins en un petit recó. Una és la Madre Ramona Mª del Remedio Llimargas, de Vic, faltaria més... i l'altra la Madre Remedios. Potser al ser dues podia semblar que es desdoblaven ??? no ho sé... Porten un habit negre ribetejat de morat, amb un cor morat cosit al devant del pit, i fan un cert efecte al veure-les pel carrer. Ara són molt poques i molt velletes, aviat diran adéu, i Gràcia les trobarà a faltar. Segur que les haureu vist pel carrer. Mª Dolors crec que no tinc cap merit, passo del premi.

    ResponElimina
  2. Perdoneu el lapsus, la segona és la Madre Mª Luisa Vidal Rubio, nascuda a Jàtiva. El que no sé, és com li deien a la monja, que és la segona pregunta... ho deixo per els altres.

    ResponElimina