dijous, 20 de desembre del 2012

LA TRESCA I LA VERDESCA



Ahir va ser la pre-inauguració del nou Museu HUB de Barcelona, una conjunció de quatre museus més o menys relacionats amb el disseny : el d'Arts decoratives, el de Ceràmica, de la Indumentària i de les Arts gràfiques. És un projecte que a mi no em va fer gaire il·lusió però que no rebutjo; ja es veurà quan sigui acabat. Potser m'entusiasmarà. De moment hi ha l'edifici, magnífic; és l'anomenat "la grapadora" pel seu aspecte. Està a la Plaça de les Glòries, exactament al costat de la parada del METRO i de la Torre Agbar.
A la Inauguració hi va haver un petit parlament de la Pilar Vèlez que en serà, vaja, ja ho és, la directora i una mena de taula rodona entre tres personatges que com el Museu de les Arts Decoratives tenen 80 anys (o hi estan a prop) amb la Tatiana Cisquella com a moderadora. Primer va parlar en David Mackay un dels autors de l'edifici i va explicar-lo com a un disseny per a una ciutat. Després va ser Miquel Milà qui va parlar del disseny aplicat a la vida diària i a continuació en Joan Vila Rufas que va recordar com l'equip de La Cantonada, ell, en Jordi Aguadé, en Jordi Vilanova etc van intentar relligar les formes de la nostra tradició, actualitzant-les dotant-les d'una nova dimensió. Tot tres, personatges del nostre col·lectiu vital. Qui no ha tingut un llum d'en Milà? o un joc de cafè d'Aguader, o no ha viscut, o almenys vist, una casa de l'equip Martorell, Buigas, Mackay? (i qui no, està convidat quan vulgui a veure la meva casa actual).
Em vaig descuidar la màquina de fotos però perquè us en feu una idea aquí teniu l'adreça d'un videu rodat ahir .

3 comentaris:

  1. Jo no he tingut mai (crec) res d'aquestes andròmines que anomenes però l'edifici de la Casa dels Xuklis (el lloc d'acollida dels nens amb càncer) és de l'equip d'en Mackay, Bohigas i Martorell. Fantàstic!

    ResponElimina
  2. És un consol, que malgrat la que esta caient, encara s'aixequin edificis tan bells al servei de l'art. Merci per la informació!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Benvingut com a comentarista. Sempre és gratificant saber que no escrius en el vent(només).

      Elimina