diumenge, 9 de desembre del 2012

L'arpa i les seves vibracions, 247

Vetllada commemorativa dels 100 anys de Biologia als Països Catalans, celebrada en el Palau de la Música el passat dimarts 4. Van intervenir durant l’acte, presentat per la periodista Samantha Vall, tres catedràtics il·lustres i van interpretar un mini concert els solistes de l’Orquestra SimfònicCamerata XXI.
3 Ponències , cada una amb exposició breu i entenedores:
 Dra. Mercè Durfort “La importància de la biologia a Catalunya durant els darrers 100 anys.
Dr. Jorge Wagensberg “Cultura i progrés de les idees”
Dr. Lluís Tort “Els Actes d’un any de centenari”
Entre ponència i ponència, breus peces musicals, que com no podia ser d’altre manera, triaren partitures i textos adients, molt divertits, tals com “Embryons desséches” d’Erik Satie: 1. D’Holothurie, 2.D’Edriophthalma i 3. De Podophthalma (l’animalet és una especie de mol·lusc)
Le bestiaire ou Cortège: Le dromadaire. La chèvre du Thibet. La sauterelle. Le dauphin. L’écrevisse i . La carpe. I al finalitzar la divertida: L’arca de Noè amb instrumentació d’Albert Guinovart: 1. L’ovella. 2. El gall. 3.L’elefant. 4 La puça. 5.El gat . 6 El cangut i 7. El vals que ballen tots els animalons. Com podeu suposar van arrancar molts somriures.
Les paraules més repetides pels ponents i presentadors de l’acte d’aquests 100 anys d’estudis, foren de lloança per la investigació, la superació de les dificultats, el sofriment per l’exili de socis il·lustres,el  retorn a la pàtria, les dificultats econòmiques, i malgrat tot, el  dur camí ha seguit durant 100 anys en Biologia, tant a Catalunya, les Illes, i País valencià.  (Adherida com a branca dins de la Societat d’Estudis Catalans).
La consigna fou  d’esperança i lluita, i amb això ens varem quedar tots, (era just el dia de les declaracions del ministre Wert), fou la llençada per la Dra. Dufort, el Sr. Wagensberg i l’actual President de la SCB el Sr. Tort , de no defallir, de tirar endavant, de seguir sempre investigant al costat de la medecina i les altres ciències. Finalment foren homenatjats  diversos membres, jo vaig ser feliç de sentir els noms de dos professors meus molt estimats, metges il·lustres, el Dr. Josep Alsina Bofill, traspassat fa anys i el Dr. Moisès Broggi de 104 anys, que va recollir el premi el seu fill també metge.
A la sortida, i per alegrar-nos les properes festes, ens regalaren a tots els presents un  bonic estoig amb dues mini ampolles de cava, tot un detall amb la col·laboració de Freixenet. .
Molt adient el LOGO triat per aquesta commemoració , podeu llegir-hi el numero 100, un trosset d’ADN o el que us suggereixi la imaginació, en vermell  fluorescent brillant presidia un lateral de l’escenari.


2 comentaris:

  1. Devia ser interessant6íssim. M'hagués agradat molt ser-hi i m'alegro que tu hi fossis.

    ResponElimina
  2. Un logo ben maco per un esdeveniment important!

    ResponElimina